2 primera smešnega, a priročnega načina uporabe dozatorjev in razpršilk s sprožilcem 28/410

Smešen, a priročen način uporabe dozatorjev in razpršilk s sprožilcem 28/410
Smešen, a priročen način uporabe dozatorjev in razpršilk s sprožilcem 28/410

Zapis, ki ga pravkar berete, ima dolgo brado. Že več mesecev razmišljamo, ali bi ga objavili ali ne, saj bi radi ohranili določen nivo resnosti, po drugi strani pa bralcem ponudili nekaj koristnega, neko dodano vrednost. Pri odločitvi je prevladalo slednje.

V kuhinji imate pri koritu najverjetneje tekoče čistilo za pomivanje posode. Večina tekočih čistil ima na grlu plastenke pokrovček tipa flip top. Ko je plastenka polna čistila, je doziranje enostavno: plastenko nagnemo ‘na glavo’, čistilo priteče in ročno čiščenje posode se lahko prične. Ko pa plastenka ni več polna, ko manjka pol vsebine, pa je doziranje čistila mukotrpno dejanje: plastenko je treba nagniti, čakati minuto ali dve, da gosta tekočina spolzi proti grlu plastenke, vmes je treba plastenko še malce pretresti, in šele ko vsebina priteče skozi odprt pokrovček, jo lahko koristimo. Zoprno, kajne?

Kot rešitev pride prav dozator – pumpica. Po naših izkušnjah se na večini tekočih čistil za posodo uporablja navoj 28/410. Pumpico enostavno pričvrstimo na grlo plastenke, parkrat pritisnemo in tekočina brez napora priteče skozi dozator. Poskusite tudi vi!

Drugi primer: likanje. Pri likanju pride prav pršilo vode za oblačila, ki jih likamo, saj nam pršenje olajša delo. Hudič je, ko se luknjice v likalniku zamašijo zaradi vodnega kamna, pršilke pa ni nobene pri roki. Rešitev? Navadna plastenka za vodo 500 ml in razpršilka s sprožilcem 28/410. Deluje!

Razpršilka s sprožilcem na plastenki vode 500 ml

Kontaktiraj nas