65.000 plastičnih zamaškov smo pravkar odpremili iz Kitajske z letalskim prevozom

65.000 zamaškov smo pravkar odpremili z letalskim prevozom iz Kitajske

Evropska podjetja se v tem času zapiranja meja, pomanjkanja delovne sile zaradi bolezni, prepovedi prodaje in karanten znašla v zagati, kako priti do materiala, potrebnega za poslovanje. Tudi drugi evropski dobavitelji imajo namreč težave, kako priti do surovin, celotna dobavna veriga je tako rekoč zaustavljena za večino podjetij. A ne za nas.

Specializirani smo za tisk embalaže, proizvodnjo pakirnih strojev in nabavo materiala na Kitajskem. Na Kitajskem je v tem trenutku preko 90% podjetij, ki poslujejo normalno, saj težav s korona virusom nimajo več. Poleg tega, ladijski in letalski prevozi za tovor niso zaustavljeni, prevozi med Azijo in Evropo potekajo nemoteno.

Pred dobrim tednom dni smo prejeli povpraševanje po zamaških s strani proizvodnega podjetja. Na podlagi povpraševanja smo iz Kitajske pridobili nekaj različnih vzorcev materiala, material smo predstavili podjetju, ki se je odločil za nakup enega tipa zamaškov. Pred prejetjem vzorcev smo preverili in dobili zagotovilo, da ima kitajski proizvajalec vse tipe zamaškov na zalogi. Po potrditvi nakupa smo organizirali letalski prevoz, in zamaški so bili včeraj prevzeti s strani našega avio špediterja. Predvideno je, da bodo zamaški dostavljeni v prihodnjem tednu.

Zaradi časovne stiske in želje po dolgoročnem sodelovanju smo kupcu šli zelo na roko, pridobili smo zelo ugoden letalski prevoz, ki je bil od drugo uvrščene ponudbe nižji kar za 600 EUR, s proizvajalcem smo se ravno tako pogajali za ugodno ceno. Prvotna ponudba je namreč bila po pariteti FOB, zaradi letalskega prevoza pa smo od proizvajalca izsilili še ugodnejšo ponudbo zaradi paritete EXW. Letalski prevoz seveda ni tako poceni kot ladijski, vendar smo prišli do zamaškov hitreje, kot bi prišli pri Evropskih dobaviteljih v normalnih pogojih.

Če imate tudi vi potrebo po materialu za poslovanje, nas kontaktirajte.

Kontaktiraj nas