AVTOMATSKA ETIKETIRKA ZA OKROGLO EMBALAŽO: 5 dobrih nasvetov za pravilno izbiro naprave

AVTOMATSKA ETIKETIRKA ZA OKROGLO EMBALAŽO: 5 dobrih nasvetov za pravilno izbiro naprave
AVTOMATSKA ETIKETIRKA ZA OKROGLO EMBALAŽO: 5 dobrih nasvetov za pravilno izbiro naprave

Etiketiranje okrogle embalaže, plastenk ali steklenic, se izvaja s pomočjo naprav za etiketiranje – etiketirk. Poznamo polavtomatske ali popolnoma avtomatske etiketirke, etiketirke so lahko za okrogle, ploščate, kvadratne ali plastenke drugih oblik. Etiketirke imajo lahko senzorje za navadne ali pa transparentne nalepke, lahko lepijo po eno nalepko ali pa po dve ali več hkrati.

Z etiketiranjem in prodajo etijetirk se ukvarjamo že dolgo časa, zato zelo dobro vemo, kaj je treba upoštevati, ko se odločate za nakup etiketirk. Naše nasvete smo se odločili brezplačno deliti z vami, dragi bralci, in veseli bomo, če vam bo naših 5 nasvetov prišlo prav:

  1. Etiketirka naj lepi etikete na plastenke vertikalno, na transportnem traku: obstajajo etiketirke, predvsem polavtomatske, na katere je treba horizontalno položiti plastenko, sprožiti mehanizem in naprava okoli plastenke nalepi etiketo. Po naših izkušnjah so takšne naprave primerne le za manjše količine izdelkov, ne pa za večje. Steklenice se pri takšnih napravah med horizontalnim vrtenjem zaradi pogosto nepravilnih oblik premikajo gor in dol, zaradi česar je kvaliteta nalepk na steklenicah pogosto vprašljiva; nalepke so nagubane, postrani. Zaradi tega predlagamo nakup etiketirk s transportnim trakom, na katere steklenice položimo vertikalno, naprava nanje tudi nalepi etiketo na vertikalen način. Ne bo vam žal.
  2. Etiketirka naj bo samostoječa: obstajajo namizne in samostoječe etiketirke, namizne so cenejše. Priporočamo vam, da vzamete če je le možno, samostoječe. Etiketirko boste lahko premikali, lažje boste dostopali do nje na zadnji strani ko bo treba menjavati trak ali številko sarže na tiskalniku. Samostoječe etiketirke imajo ponavadi kolesa, ki jih je možno blokirati.
  3. Etiketirka naj ima napravo za tisk serijskih številk in roka uporabe na etikete z ribbonom: ni nujno, da na vaše izdelke morate tiskati številko sarže, datum izdelave ali pa rok uporabe, a po naših izkušnjah se za to odloča čedalje več proizvajalcev. Toplo vam priporočamo, da ima etiketirka napravo za tiskanje teh informacij na etikete.
  4. Etiketirka naj ima transportni trak dovolj širok tudi za večje plastenke ali steklenice: bodite pozorni na širino transportnega traku – biti mora tako širok, da lahko po njem potujejo tudi 1-litrske plastenke. Zaradi prihranka sredstev proizvajalci etiketirk nanje praviloma vgrajujejo ožje transportne trakove, zato jim morate vaše zahteve pravočasno sporočiti.
  5. Za etiketirko naj bo pozicionirana rotacijska miza za zbiranje etiketiranih plastenk oz. steklenic: kupite super etiketirko in jo začnete upirabljati, nakar ugotovite, da za etiketirko potrebujete površino, kjer se bodo etiketirane plastenke zbirale. Miza ne zadostuje, zato predlagamo da ob etiketirki naročite tudi rotacijsko mizo, ki bo plastenke zbirala.

Za več informacij glede nakupa etiketirke nas lahko kadarkoli kontaktirate, z veseljem vam bomo pomagali.

Kontaktiraj nas