Avtomatsko pakiranje plastenk in brošur v kartonsko embalažo

Avtomatsko pakiranje plastenk in brošur v kartonsko embalažo

Stranka je imela zahtevo, da naprava samodejno spakira v embalažo plastenko in brošuro (navodila za uporabo izdelka). Prodaja teh izdelkov je namreč naraščala, izkušeni delavci v proizvodnji so lahko ročno spakirali največ 7 kosov na minuto, zaradi česar je prihajalo do zamud pri dobavi izdelkov v prodajna mesta.

Izdelave naprave smo se lotili sistematično. Stranka je morala prilagoditi tako format brošur kot tudi notranjost embalaže v skladu z zahtevami stroja. Stroj namreč brošure sam zloži in jih samodejno vstavlja v embalažo skupaj s plastenko.

Več dela je bilo pri prilagoditvi kartonske embalaže, saj se obstoječa ni lahko odpirala (stroj zahteva hitro in enostavno odpiranje zložene embalaže), pa tudi notranja distančnika, ki fiksirata plastenko v embalaži, sta bila preveč skupaj, zaradi česar se je plastenka ob pakiranju zatikala vanje.

Vežave so bile odpravljene, in stranki smo v pol leta po potrditvi naročila stroj tudi dostavili.

Vas zanima največja hitrost pakiranja, ki jo omogoča ta naprava? 150 kosov na minuto oz. 9.000 na uro. Ne le hitrost, pomemben podatek je tudi ta, da je stroj možno regulirati tako, da lahko pakira različne velikosti plastenk/stekleničk v različno embalažo, seveda prilagojeno zahtevam stroja.

Kontaktiraj nas