BAOBAB OLJE ZA KOZMETIČNO INDUSTRIJO NA ZALOGI: baobab olje pozitivno vpliva na nego aknaste kože, odpravlja prhljaj na lasišču in vlaži suhe lase. Zahtevajte brezplačen vzorec!

BAOBAB OLJE ZA KOZMETIČNO INDUSTRIJO NA ZALOGI: baobab olje pozitivno vpliva na nego aknaste kože, odpravlja prhljaj na lasišču in vlaži suhe lase. Zahtevajte brezplačen vzorec!
BAOBAB OLJE ZA KOZMETIČNO INDUSTRIJO NA ZALOGI: baobab olje pozitivno vpliva na nego aknaste kože, odpravlja prhljaj na lasišču in vlaži suhe lase. Zahtevajte brezplačen vzorec!

Tudi če še niste slišali za olje baobaba, boste morda prepoznali drevo, iz katerega prihaja. Baobab ima visoko, debelo deblo in je videti, kot da je obrnjeno na glavo s koreninami v zraku.

Koristi olja semen baobaba

Olje baobaba, ki je hladno stisnjeno iz semen, se uporablja za različne namene, od kuhanja do nege las in kože.

Baobabovo olje je bogato z omega-3 maščobnimi kislinami in drugimi maščobami, vključno z:

  • palmitinska kislina
  • oleinska kislina
  • linolenska kislina
  • linolna kislina

Klinične raziskave kažejo, da imajo omega-3 maščobne kisline v baobabovem olju več zdravstvenih koristi za kožo:

  • navlaži kožo
  • pomaga preprečiti izgubo vode iz kože
  • zmehča kožo
  • izboljša teksturo kože
  • izboljša elastičnost kože
  • pomaga obnoviti kožno pregrado
  • pomaga pri hitrejšem celjenju kože
  • zmanjšuje vnetja

Pravzaprav sta linolna in linolenska kislina eni najpogosteje uporabljenih maščobnih kislin za nego kože, v kozmetiki in negi las po vsem svetu.

Olje baobaba lahko pomaga tudi pri zdravljenju ekcema. Omega-3 maščobne kisline v tem olju lahko pomagajo pri zdravljenju kožne bariere in zadrževanju vlage, če se uporablja kot lokalno zdravljenje kože. To lahko pomaga pri zdravljenju ali pomirjanju ekcemskega izpuščaja.

Prehranske koristi sadja in semen baobaba

Sadna kaša baobaba ima 7- do 10-krat več vitamina C kot pomaranča. Tako sadje kot semena vsebujejo tudi več drugih bistvenih mineralov in vitaminov, kot so:

  • kalcij
  • železo
  • vitamin B
  • kalij
  • magnezij
  • fosfor
  • mangan

Uporaba drevesa baobab

Na območjih, kjer raste baobab, domačini uporabljajo vsak del drevesa. Sadje, listi, semena in olje, predelano iz semen, se uporabljajo v prehranskih dopolnilih, hrani in negi kože.

Nega aknaste kože

Klinično preskušanje je pokazalo, da lahko olje baobaba pomaga izboljšati akne pri nekaterih ljudeh. To je zato, ker vsebuje veliko linolne kisline, neke vrste omega-3 maščobne kisline, ki ima protivnetne lastnosti.

Zaradi tega lahko olje baobaba pomaga zmanjšati pordelost kože, razdraženost in oteklino pri zdravljenju aken.

Za lasišče in lase

Uporaba baobabovega olja pomaga preprečiti ali zdraviti prhljaj in luščenje kože. Visoka vsebnost omega-3 maščobnih kislin v baobabovem olju je dobra tudi za vaše lase. Ko se uporablja kot maska ​​za lase ali balzam, ki se ne izpira, lahko olje baobaba pomaga navlažiti suhe lase in okrepi šibke, krhke lase.

Sadje in olje baobaba ne vsebujeta veliko beljakovin. Olje morda ne bo obnovilo poškodovanih las, kot lahko drugi izdelki za lase, bogati z beljakovinami.

Stranski učinki baobabovega olja

Ni znano, koliko hranilnih snovi iz plodov in semen baobaba ostane v olju po tem, ko je olje hladno stiskano ali shranjeno.

Še vedno pa obstajajo številne prednosti uporabe baobabovega olja kot živila in naravnega izdelka za nego kože in las.

Če imate zelo mastno, k aknam nagnjeno ali občutljivo kožo, olje baobaba uporabljajte zmerno. Nekaterim ljudem lahko zamaši pore, kar lahko povzroči ali poslabša akne. Pri nekaterih ljudeh lahko povzroči tudi draženje kože ali izpuščaj.

Nasveti za uporabo

  • Spoznajte ime sestavine. Preverite izdelke za nego las in kože za olje baobaba. Lahko je navedeno kot:
    • olje baobabovih semen
    • adansonia digitate olje
    • adansonia olje
  • Poiščite hladno stiskano. Če kupujete čisto baobabovo olje, poiščite hladno stiskano in nerafinirano olje.
  • Preberite etiketo. Večina izdelkov iz baobabovega olja je samo za kozmetično uporabo in ne za kuhanje. Previdno preverite etiketo.
  • Testirajte na delčku kože. Če olje baobaba uporabljate prvič na koži, laseh ali lasišču, naredite test z obliži. Na notranjo stran komolca nanesite majhno količino olja in počakajte 24 ur. Če ne občutite rdečice ali srbečice, lahko varno uporabljate olje baobaba.

Druge prednosti baobaba

Baobab vsebuje tudi več kemikalij, ki imajo koristi za zdravje. Ena od teh se imenuje glikozid hidroksicimetne kislina. Ta kemikalija lahko daje baobabu zdravilne lastnosti. Te lastnosti so:

  • antibakterijske
  • protivirusne
  • protiglivične
  • antioksidantivne
  • protivnetne

Vsak del drevesa baobab je bil raziskan in preizkušen glede njegovih številnih prehranskih prednosti. Sadje baobaba je vključeno v številna prehranska dopolnila, ker vsebuje veliko pomembnih vitaminov in mineralov.

Evropska komisija je odobrila posušeno pulpo baobaba kot novo živilo v letu 2008 zaradi svoje hranilne vrednosti. V Združenih državah je Uprava za hrano in zdravila leta 2009 odobrila sadje baobaba kot živilo.

Lokalno prebivalstvo pogosto uporablja sadje baobaba v posušeni obliki. Zmešajo ga z vodo ali mlekom in pripravijo pijače, omake in juhe.

Baobab v prahu se uporablja kot zgoščevalec hrane in kot nadomestek smetane pri kuhanju in peki.

Sadje, listi in lubje baobaba se tradicionalno uporabljajo kot zdravila v telesu in na koži za pomoč pri zdravljenju:

  • prekomerni apetit
  • vročina
  • bolečine
  • kašelj
  • vnete mišice
  • kožne rane
  • šibek imunski sistem
  • driska
  • dizenterija
  • tuberkuloza
  • črvi

Potrebnih je več kliničnih raziskav o številnih koristih drevesa baobaba, vključno z oljem baobaba.

Zaključek

Olje boababa ima tako kot drugi izdelki iz baobabovega drevesa številne zdravstvene lastnosti. Zaradi visoke vsebnosti maščobnih kislin omega-3 v tem semenskem olju je lahko koristno za vašo kožo in lase.

Olje baobaba se uporablja v številnih komercialnih izdelkih za kožo in lase. Čisto baobabovo olje lahko uporabite tudi kot vlažilec kože in nego las. Prepričajte se, da najprej opravite test obliža, da se prepričate, ali ustreza vaši koži.

Kje naročiti baobab olje in brezplačen vzorec?

Baobab olje imamo shranjeno v večjih količinah v našem skladišču v Sloveniji, prednost je, da vam ni treba čakati. Olje je bilo izdelano v Afriki, med plantažo in nami ni posrednikov, zato vam baobab olje lahko ponudimo po korektnih cenah.

Dobave baobab olja so redne in zanesljive, na razpolago imamo vse certifikate in potrdila. Baobab olje bi radi predstavili predvsem kozmetični industriji, zato vas vabimo, da nas v primeru interesa kontaktirate.

Kontaktiraj nas