Danes smo na Brniku prevzeli zamaške iz Kitajske ter jih dostavili stranki na Hrvaškem. Koronavirus gor ali dol, naša stranka ne bo čakala.

Danes smo na Brniku prevzeli zamaške iz Kitajske ter jih dostavili stranki na Hrvaškem. Koronavirus gor ali dol, naša stranka ne bo čakala.

Danes smo naredili dobro delo.

Za stranko iz Hrvaške smo pred tedni na Kitajskem naročili zamaške za plastenke. Zaradi trenutnih razmer in prezasedenostjo letal na Kitajskem je letalski prevoz trajal dlje kot ponavadi.

Prejšnji petek je bila pošiljka že na Brniku, biti bi morala tudi uvozno ocarinjena, a se je sesul informacijski sistem od carine. Seveda je morala pošiljka počakati do danes.

Danes zjutraj smo izvedeli, da je pošiljka ocarinjena, poravnali smo stroške prevoza in zaprosili špediterja, če bi lahko pošiljko danes tudi dostavil.

Seveda je bil odgovor nikalen, saj si zaradi kontrol na mejah le malokateri prevoznik upa na Hrvaško. “Če ne gredo oni, bomo šli pa mi”, smo si rekli, sedli v kombi, globoko vdihnili skozi zaščitno masko in se odpeljali na Brnik.

Na avtocesti osebnih vozil skoraj nismo videli, tovorni promet pa je potekal nemoteno. Pred Postojno smo opazili stoječ konvoj tovornjakov. Obvoznica okoli Ljubljane še nikoli ni bila tako prazna. Na Brniku smo pošiljko prevzeli brez težav, in se odpravili proti meji s Hrvaško.

Skladišče na Brniku

Na manjšem mejnem prehodu je bilo malo vozil, na slovenski strani je bil le en policist, ki je skrbel za vozila na poti iz Slovenije proti Hrvaški, pa tudi iz nasprotne smeri.

Čez slovenski del meje je šlo hitro, zato pa se je vleklo čez hrvaški del. Hrvaški policist si je za vsako vozilo vzel dobrih 5 minut, da je vzel podatke in si jih zapisal v računalnik. Težav nismo imeli, niti na poti nazaj.

Naša stranka je bila pošiljke zelo vesela, saj je lahko nadaljevala z delom. In če je stranka zadovoljna, smo zadovoljni tudi mi.

Kontaktiraj nas