Danes smo v Luki Koper uvozili 100.000 medicinskih mask tip IIR po standardu 14683:2019 – na voljo so za prodajo v paketih po 10 mask!

Medicinske maske tip IIR po standardu 14683:2019 – na voljo so za prodajo v paketih po 10 mask!

Danes smo uvozili 100.000 kirurških medicinakih mask, ki spadajo v kategorijo medicinskih pripomočkov. V Luki Koper je bil kontejner na carinjenju skoraj en teden, sa je carina morala preveriti veljavnost CE certifikata in izjave ES o skladnosti.

Kot smo pričakovali, so bile ugotovitve pozitivne, tako da so bile maske uspešno uvožene, v naše skladišče pa bodo dostavljene v ponedeljek.

Gre za najkvalitetnejše trislojne maske tip IIR, ki imajo elastično vrvico za pritrjevanje okoli ušes. Maska nudi kapljično zaščito od 2 do 3 ure nošenja, zadrži najmanj 98 odstotkov bakterij, poleg tega pa je odporna na obrizg s tekočinami.

Medicinske maske za obraz so glede na namen uporabe definirane kot medicinski pripomoček, saj so namenjene preprečevanju (širjenju) bolezni pri ljudeh. 

Za zagotavljanje primerne zaščite so v dani situaciji pandemije covida-19 poleg razkužilnih sredstev za roke in rokavice najbolj iskane in potrebne kirurške in pregledne maske (pod enotnim izrazom medicinske maske za obraz, skladne s standardom EN1468). Medicinske maske za obraz so glede na namen uporabe definirane kot medicinski pripomoček, saj so namenjene preprečevanju (širjenju) bolezni pri ljudeh. 

Zaradi raznolikosti mask se na trgu srečujemo z različnimi poimenovanji. Respiratorji so poimenovani FFP1, FFP2, FFP3 ali N95, medtem ko so kirurške maske poimenovane kot tip I, tip II in tip IIR. Tip IIR predstavljajo tri- ali štirislojne maske z elastiko ali trakovi. Le-te so namenjene za zaščito okolja ter uporabnika in imajo tekočinsko zaporo, ki ponuja kapljično zaščito. Maska pomaga ščititi uporabnika pred krvjo in drugimi telesnimi tekočinami. V tem primeru so primerne za uporabo proti širjenju koronavirusa, saj varujejo vas in druge pred drobnimi kapljicami sline. 

Kontaktiraj nas