Embalaža za kozmetiko

Zelo zanimiv primer škatle je naslednji, in sicer je namenjen pakiranju kozmetike.

Zakaj poseben? Stranka je želela škatlo, v katero bi zapakirala kozmetični izdelek v obliki stekleničke s kapalko. Ker gre za razmeroma majhen izdelek, bi zadostovala tudi majhna škatla, a kupec je želel večjo škatlo zaradi boljše izpostavljenosti na prodajnih mestih in več prostora, namenjenega za tisk opisa in uporabe izdelka.

Embalaža za pakiranje kozmetike

Na zgornji fotografiji je rešitev, ki smo jo pripravili za kupca. V notranjosti škatle so trije distančniki, od katerih sta vidna dva: levi in desni. Vidna distančnika služita temu, da se steklenička v embalaži ne premika horizontalno. Tretji (skriti) distančnik pa se nahaja na dnu embalaže, služi pa temu, da se steklenička ne premika vertikalno in da zaradi teže ne povzroča nenadzorovanega odpiranja spodnjega dela embalaže.

Embalažo smo po tisku tudi laminirali, zaradi česar je bolj gladka na otip, pa tudi brisanje tiska npr. ob dotiku z mokrimi rokami je onemogočeno. Kompleksnost škatle se skriva tudi v sami pripravi, saj smo morali upoštevati strankine želje po pakiranju z avtomatsko napravo za pakiranje. Škatlo smo priredili tako, da se zelo enostavno in hitro odpre (razširi).

Kontaktiraj nas