GLOBALNO POMANJKANJE SUROVIN IN SESTAVIN: vegetarijanske prazne kapsule, lipoična kislina, silikoni za kozmetiko, izdelki ki vsebujejo inulin, papir, aluminij…

GLOBALNO POMANJKANJE SUROVIN IN SESTAVIN: vegetarijanske prazne kapsule, lipoična kislina, silikoni za kozmetiko, izdelki ki vsebujejo inulin, papir, aluminij...
GLOBALNO POMANJKANJE SUROVIN IN SESTAVIN: vegetarijanske prazne kapsule, lipoična kislina, silikoni za kozmetiko, izdelki ki vsebujejo inulin, papir, aluminij…

Pa smo spet tam, kot smo bili v prvih mesecih korona epidemije: globalno pomanjkanje nekaterih surovin in izdelkov, dvigi cen energentov, pomanjkanje ladijskega prostora, zapiranje trgov, propadanje podjetij. Nič kaj lepa situacija, nastala kot posledica vojne v največji Evropski državi – Ukrajini.

S strani logistov in proizvajalcev dnevno prejemamo zaskrbljujiča obvestila o podaljševanju dobavnih rokov. Naj jih navedemo le nekaj:

  1. vegetarijanske prazne kapsule: 10 mesecev
  2. izdelki na bazi lipoične kisline: nedefinirano, saj surovine ni možno kupiti
  3. silikoni za kozmetično industrijo: 4 meseci
  4. izdelki ki vsebujejo inulin: nedefinirano, saj surovine ni možno kupiti
  5. papir FSC: ni možno kupiti, priporoča se menjava papirja
  6. papir navaden: najmanj 6 nesecev
  7. izdelki iz aluminija: najmanj 6 mesecev

Kot zanimivost naj povemo, da se podaljšujejo tudi roki dostave z našim hišnim prevoznikom DHL, denimo iz Kitajske potuje tovor z letali po novem preko ZDA in ne več preko Azije.

Železniški promet iz Kitajske se preusmerja v letalski in ladijski, kjer je ladijski prostor že dodobra zapolnjen. Cene ponovno letijo v nebo. Na tržišču vlada panika, morda celo hujša kot je bila ob pojavu koronavirusa.

Naše stranke so lahko mirne, saj imamo utečene in globalno razpršene nabavne poti, sodelujemo s preverjenimi dobavitelji. Seveda nenehno spremljamo situacijo in imamo pripravljene rezervne načrte v primeru povišanih tveganj.

Kontaktiraj nas