Hitri antigenski testi (HAGT) za diagnostiko COVID-19

Hitri antigenski testi (HAGT) za diagnostiko COVID-19
Hitri antigenski testi (HAGT) za diagnostiko COVID-19ĺ

Hitri antigenski testi so testi, s katerimi določajo sestavine mikroorganizmov v vzorcih. Zasnovani so na različnih principih, zato so njihove analitske zmogljivosti zelo različne.

Pri teh testih se ne določa prisotnosti virusa tako, da se pomnožuje virusne gene, ki so morebiti prisotni v vzorcu, ampak se uporabljajo umetno izdelana protitelesa in z njimi iščejo virusne delce pri bolniku. Prednost teh testov je predvsem hitrost, saj je rezultat znan v nekaj minutah.

Hitri testi sicer pomenijo hitre preiskave, pod kar se šteje vsaka laboratorijska preiskava, ki omogoča izvedbo v kratkem času. Tudi molekularni PCR testi tako spadajo med hitre teste, kljub temu da pogovorno za hitre teste označujemo v glavnem antigenske teste brez podpore s PCR metodo.

Hitre antigenske teste za COVID z visoko stopnjo občutljivosti 98,4% lahko naročite tudi pri nas

Naše podjetje je pri Javni agenciji za medicinske pripomočke in zdravila registrirano kot uvoznik in prodajalec na debelo za medicinske pripomočke.

Tržišču ponujamo med drugim tudi hitre antigenske teste za diagnosficiranje COVID-a. Testi imajo vse potrebne certifikate in dokazila o testiranju, ki vam jih na željo tudi pošljemo. Hitri antigenski testi (HAGT) so namenjeni za diagnostiko COVID-19, kjer se ugotavlja prisotnost SARS-CoV-2 proteinov, ki nastajajo pri replikaciji virusa v respiratornih kužninah.

Hitri antigenski test je namenjen hitremu, kvalitativnemu odkrivanju nukleokapsidnega proteinskega antigena iz SARS-CoV-2 v človeškem nosnem brisu. Rezultat testa je na voljo v 15 minutah, kar se indicira s spremembo barve na indikatorju.

Test je namenjen samo za in-vitro diagnostiko ter samo za profesionalno uporabo.

Vsak hitri antigenski testni komplet vsebuje preizkusno napravo oziroma indikator, ampulo (napolnjene s 300 μL ekstrakcijske raztopine), ekstrakcijske cevke, nastavek za ekstrakcijske cevke, stojalo za ekstrakcijske cevke, sterilne brise (palčice) in navodila za uporabo.

Mesto odvzema brisa: izločki iz nosu (priporočeno) ali grla.

Preprosta uporaba (podrobnejša navodila za uporabo so priložena):

1. S priloženim brisom (paličico) vzemite vzorec iz nosu (priporočeno) ali ust.
2. V ekstrakcijsko cevko dodajte priložene raztopino (300 μL).
3. Vstavite bris (palčico) v ekstrakcijsko cevko in zmešajte z raztopino.
4. Tri kapljice zmešane tekočine kapnite na indikator in odčitajte rezultat po 15 minutah.

Za več informacij in naročilo nas kontaktirajte.

Kontaktiraj nas