INŠPEKCIJSKI NADZOR V PODJETJU: preventiva je boljša kot kurativa

INŠPEKCIJSKI NADZOR V PODJETJU: preventiva je boljša kot kurativa
INŠPEKCIJSKI NADZOR V PODJETJU: preventiva je boljša kot kurativa

Do sedaj smo imeli že kar nekaj inšpekcijskih nadzorov:

  1. delovna inšpekcija;
  2. finančna inšpekcija;
  3. zdravstvena inšpekcija;
  4. meroslovna inšpekcija.

Večina inšpekcijskih nadzorov je bila napovedanih, nekateri pa so bili nenapovedani. Prav z vsemi smo lepo in konstruktivno sodelovali, je pa tudi res, da vedno poslujemo v skladu z zakonodajo in na transparenten način.

Inšpekcijski nadzor ponavadi pričnemo z jutranjo kavico in prijetnim klepetom, kjer nam inšpektor razloži, kaj je predmet nadzora in kako bo zadeva potekala. Sledi pregled poslovnih prostorov, nato poslovne dokumentacije in na koncu se pripravi zapisnik.

Inšpekcijski nadzor je v gospodarskih družbah po našem mnenju potreben, saj zagotavlja izdelke, ki so varni za potrošnika. Vse preveč podjetnikov se namreč poslužuje slabih praks, saj z lažnivimi trditvami skušajo vplivati na večjo prodajo svojih izdelkov in storitev.

Podjetje mora poslovati tako, kot da bo vsak dan podvržen inšpekcijskemu pregledu. Vpeljava ISO standardov v podjetju v veliko pomoč pri zagotovitvi z zakonodajo skladnega poslovanja. Trenutno v podjetju še nimamo ISO standarda, ga pa planiramo vpeljati v letošnjem letu, saj bi radi strankam ponudili dodatno varnost, višjo verodostojnost podjetja ter standardiziran način poslovanja. Eden izmed organizacijskih postopkov bo zagotovo tudi pisanje prispevkov na spletni strani.

Kontaktiraj nas