IZDELAVA SUHEGA LEDU: naše naprave ga lahko izdelajo med 50 in 300 kg/uro (VIDEO)

IZDELAVA SUHEGA LEDU: naše naprave ga lahko izdelajo med 50 in 300 kg/uro

Suhi led je led je ogljikov dioksid (CO2) v trdnem stanju pri temperaturi -79°C. Je brez vonja in okusa ter je bakterično statičen. Sublimira že pri -78,48°C, zato pri sobnih pogojih hitro »izginja«.

Lastnosti:

  • Suhi led oziroma ogljikov dioksid v trdnem agregatnem stanju spada pod molekulske kristale. Molekulski kristali imajo nizka tališča, ne prevajajo električnega toka in so krhki. Vezi so šibke, zato so posledično tudi kristali zelo neobstojni in drobljivi.

Kako nastane suhi led:

  • Tekoči ogljikov dioksid je iz nizkotlačnega rezervoarja voden v posebno napravo in z dozirnim ventilom sproščen. S tem postopkom nastaja sneženi suhi led s temperaturo -79 stopinj Celzija. V posebni napravi bat sneženi suhi led potem potiska skozi matrico, tako da nastanejo kosi različnih velikosti.

Uporaba:

  • Je idealen vir hladu za hrambo in hlajenje med preprostim prevozom živilskih izdelkov in zamrznjenih posušenih izdelkov. Suhi led lahko vzdržuje temperature med -25° C in +10° C (npr. sladoled trajno zamrzne na suhem ledu, hlajenje med prevozom, vino, grozdje itd.).
  • Uporablja se tudi za hlajenje v kulinariki, v vinarstvu in medicini in za čiščenje in peskanje ter še za marsikaj drugega.

Iz Kitajske dobavljamo naprave, ki izdelujejo suhi led. Led ima obliko delcev dolžine od 3 do 16 mm, kapaciteta izdelave z napravami pa je med 50 in 300 kg na uro. Led se uporablja za čiščenje, prevoz zmrznjene hrane, izdelavo dima oz. megle, ipd.

Naprave odlikujejo kvalitetni sestavni deli priznanih proizvajalcev. Naprava ima moč 5,5 kW, gostoto >1,48 t/m3, delež transformacije CO2 je več kot 38%, dimenzija naprave je 150*80*140 cm, teža 750 kg. Naprave je lahko vzdrževati in upravljati, dobavljive pa so v 2 mesecih po naročilu.

Kontaktiraj nas