Je ceneje kupovati embalažo in embalažni material od grosista ali direktno od proizvajalca?

Je ceneje kupovati embalažo in embalažni material od grosista ali direktno od proizvajalca?
Je ceneje kupovati embalažo in embalažni material od grosista ali direktno od proizvajalca?

Kot je razvidno iz zgornje fotografije, poteka prodaja izdelka v 3 postopkih:

  1. proizvajalec ga proda grosistu;
  2. grosist ga proda trgovcu;
  3. trgovec ga proda končnemu kupcu.

Včasih je med proizvajalcem in grosistom tudi distributer, zlasti pri kozmetičnih izdelkih, elektrotehniki in prehrani. Takšen distributer lahko tudi nadomesti gosista ali pa ga smatra kot malce večjega trgovca in prodaja izdelke tudi njemu.

Grosisti so pomemben igralec v prodajni verigi, kar vam lahko potrdimo iz prve roke. Na eni strani imajo veliko kupcev, trgovcev in sekundarnih proizvajalcev, na drugi strani pa veliko dobaviteljev oz. primarnih proizvajalcev izdelkov in materiala. Nakupne količine in vrednosti so ogromne, in kjer so v igri ogromne količine je v igri tudi nižja, izpogajana cena na enoto.

Ne boste verjeli, a je ta nabavna cena izdelka, ki jo doseže grosist pri primarnemu proizvajalcu, pogosto veliko nižja, kot bi jo dosegli sekundarni proizvajalci pri primarnih. Ne verjamete? Ste že slišali za pogodbene cenike proizvajalcev? Verjemite nam, pri izdelkih delamo na vrednostih, ki so določene na 5 decimalnih mest natančno.

Proizvajalci radi sodelujejo z grosisti, saj imajo rajši. manjše število velikih strank kot pa večje število manjših. So specialisti v proizvodnih postopkih in igranje z manjšimi strankami predstavlja napor, težave in zmedo. Ne boste verjeli, velikokrat nas kontaktirajo stranke, ki so se pred tem obrnile na proizvajalca, le-ta pa jih je zaprosil, da nas kontaktirajo direktno.

Pravkar smo v zaključni fazi sklepanja pomembnega posla za nabavo več milijonov kosov pokrovčkov. Vemo, da je stranka pridobila ponudbe pri več proizvajalcih, a na koncu smo bili mi najugodnejši. Zakaj? Proizvajalec nam je šel pri formiranju cene na roko, saj pri njemu nabavljamo velike količine. Zaveda se tudi, da bomo zaradi tega tudi njega smatrali za korektno osebo, ki nam je pomagala pri sklenitvi posla, in mu bomo v prihodnje namenili več pozornosti, kar v praksi pomeni, da bomo zaradi fer odnosa pri njemu več nabavljali.

Kontaktiraj nas