Kako narediti veliko embalažo za majhen izdelek?

Šminke, svinčniki, kozmetika, igrače, prehrana… najverjetneje ste tudi vi že kupili kakšno manjšo stvar, ki je bila zapakirana v veliko škatlo. In če berete te vrstice, ste najverjetneje tudi sami v situaciji, da bi radi majhen izdelek zapakirali v večjo embalažo, pa ne veste še, kako.

Primer embalaže z dvema stranskima distančnikoma in enim na dnu škatle

Zakaj sploh potreba po čim večji škatli? Vzrok je v vidnosti izdelka na prodajnih policah, saj kupci smo vizuelna bitja, in med vzroki za izbiro ter nakup določenega izdelka spada tudi velikost embalaže: večja kot je velikost škatle, bolj je izdelek viden in večja je verjetnost, da bo izdelek prodan.

Obstajata dva načina vstavljanja manjših izdelkov v večje škatle:

  • Fiksiranje izdelka z ločenim materialom: v notranjosti kartonske embalaže se izdelek vstavi v vrečke (npr. prehrana v prahu) ali fiksira z ločenim kartonskim vmesnikom oz. vstavkom.
  • Fiksiranje izdelka z distančniki v embalaži: na sami embalaži se naredi notranje distančnike iz kartona, ki onemogočajo manjšemu izdelku nenadzorovano premikanje v škatli.

S pripravo embalaže se ukvarjamo že od leta 2010, in v tem času smo delali že marsikaj. Eden izmed primerov je bil ta, da je bil izdelek na strankino željo vstavljen v plastični nosilec, ta v kartonski notranji vmesnik, vse skupaj pa v zunanjo embalažo. Tak način pakiranja sicer deluje, a povzroči cel kup težav:

  1. Pakiranje je počasnejše.
  2. Potrebnih je več različnih dobaviteljev embalaže.
  3. Potrebnega je več prostora v skladišču.
  4. Kalo materiala pri pakiranju je večji.
  5. Stroški nakupa in pakiranja embalaže so večji.

Če se le da, stranki priporočamo embalažo z vgrajenimi notranjimi distančniki za fiksiranje izdelka.

Pomembno je, da je škatla z distančniki narejena tako, da omogoča lahko in enostavno razprtje embalaže. To dosežemo tako, da notranje kartonske distančnike perforiramo in pred lepljenjem na embalažo še dodatno prepognemo.

Kontaktiraj nas