Kako v 24 urah ugotoviti, če pokrovčki 100% tesnijo na stekleničkah?

Kako v 24 urah ugotoviti, če pokrovčki 100% tesnijo na stekleničkah?
Kako v 24 urah ugotoviti, če pokrovčki 100% tesnijo na stekleničkah?

Tokrat vam bomo zaupali zgodbo, ki se nam je pripetila pred par dnevi.

Za stranko smo pri Kitajskih proizvajalcih iskali stekleničke za prehranska dopolnila v obliki kapsul. Zahteve stranke so bile jasne, zaradi embalaže je želel stekleničko podolgovate oblike in širokim grlom.

Od proizvajalca stekleničk smo prejeli vzorce, med katerimi je bil en, ki je bil vseč tudi stranki. Težava je bila, da se pokrovček ni lepo zapiral.

Dobavitelj nas je prepričeval. da se vzorci lepo zapirajo

To smo dobvitelju tudi sporočili, a je vztrajal, da se pokrovčki lepo zapirajo, kar je podkrepil tudi z video posnetkom. Seveda smo vztrajali na svojem, in smo svoja opažanja tudi sami podkrepili z video posnetkom.

Po predložitvi dokazov in izmenjavi mnenj smo prišli do ugotovitve, da zapiranje pokrovčka otežuje prozoren plastični disk v pokrovčku.

Po predložitvi dokazov in izmenjavi mnenj smo prišli do ugotovitve, da zapiranje pokrovčka otežuje prozoren plastični disk v pokrovčku

Na predlog dobavitelja smo disk odstranili, in pokrovček se je dejansko lepo pričvrstil na stekleničko.

Ampak pri takšnih zadevah je treba biti previden, saj imajo takšni diski svoj namen – boljše tesnenje pokrovčkov. Zato smo se odločili za enostaven. a učinkovit test: stekleničko s pricvrščenim pokrovčkom smo potopili v vodo in jo pustili tam za 24 ur.

Po 24 urah testiranja smo ugotovili, da pokrovček brez diska ne tesni dobro

Po 24 urah testiranja smo ugotovili, da pokrovček brez diska ne tesni dobro. V steklenički se je med testiranjem pojavilo nekaj kapljic vode.

Dobavitelj nas je skušal prepričati, da pokrovčki tesnijo dobro

Dobavitelj nas je skušal prepričati, da pokrovčki tesnijo dobro: kot je vidno na videoposnetku, je v stekleničko nalil vodo, nanjo pričvrstil pokrovček in skušal dokazati, da iz njega ne kaplja voda. Seveda je takšen “test” neverodostojen, dobavitelja smo seznanili z našim testom in priznati je moral napako.

Dogovorili smo se, da bo za stekleničke pridobil in nam poslal primernejše vzorce zamaškov.

Kaj je poanta celotne zgodbe? Brez naših izkušenj bi stranka zagotovo naročila nekvaliteten izdelek, in se čez kakšen mesec ukvarjala z reklamacijami s strani kupcev.

Kontaktiraj nas