Katere so 3 glavne vrste papirne embalaže?

Obstajajo tri glavne vrste papirne embalaže: transportne kartonske škatle iz valovite lepenke, navadne kartonske škatle ter papirnate vrečke.

Transportne kartonske škatle iz valovite lepenke

Transportne kartonske škatle se običajno uporabljajo za prevoz težjih izdelkov, kot so aparati, elektronsko blago, vino, sadje in zelenjava. Najpogosteje jih vidimo na tovornjakih, ki prevažajo izdelke v večjih količinah.

Več plasti kartona, ki dajejo kartonskim škatlam zahtevane trdnostne lastnosti, so zgornji in spodnji sloj (imenovan podloga) in srednji sloj (imenovan valoviti medij). Valovita oblika kartona na sredini daje škatli svojo moč, podobno kot jo dajejo loki na starorimskih zgradbah ali valovite strešne kritine.

Kartonska škatla iz valovite lepenke

Kartonske škatle je možno uporabiti tudi za druge namene, ne le samo za zaščito izdelkov med transportom. Uporabljajo se lahko tudi za izdelavo kosovnih posod, predelnih sten, pohištva, palet, mavčnih plošč, izolacij, celo kolesa in drugih zanimivih stvari!

Navadne kartonske škatle

Navadne kartonske škatle so tanke, lažje škatle, ki se običajno uporabljajo za prevoz enega samega predmeta, kot so npr. žitarice za zajtrk, čevlji, krekerji, igrače, kozmetika. Te škatle nimajo valovitega srednjega sloja (valovitega medija), ki bi mu dodal moč škatle.

Primeri navadnih potiskanih kartonskih škatel

Karton je debel papirni material. Medtem ko med papirjem in kartonom ni togega razlikovanja, je karton na splošno debelejši (ponavadi več kot 0,30 mm, 0,012 in 12 točk) od papirja in ima nekatere boljše lastnosti, kot sta zložljivost in togost. Karton je po ISO standardih papir z gramažo nad 250 g / m2, vendar obstajajo izjeme. Lepenka je lahko enoslojna ali večplastna.

Karton je mogoče enostavno rezati in oblikovati, je lahek in ker je močan, se uporablja v embalaži. Druga končna uporaba je visokokakovostni grafični tisk, kot so naslovnice knjig in revij ali razglednice. Karton se uporablja tudi v likovni umetnosti za ustvarjanje skulptur.

Papirnate vrečke

Papirnate vrečke lahko v bistvu razdelimo na dve vrsti:

  1. papirnate vrečke, ki se uporabljajo za prevoz živil in / ali drobnih izdelkov, in
  2. večslojne vreče, ki so narejene iz visoko kakovostnega in težkega papirja, običajno iz kraft vlaken, in se običajno uporabljajo za prevoz prašnih materialov, kot so moka, cement, krma za živali itd.(plastični sloji in prevlečeni papirji se včasih uporabljajo kot notranje plasti za preprečevanje vlage in odpornosti proti glodalcem in žuželkam).
Primeri potiskanih papirnatih vrečk

Papirnate vrečke dobivajo vse večjo pomembnost, saj so te vrečke 100-odstotno uporabne, reciklirane in biorazgradljive, hkrati pa okolju prijazne in manj ogrožajo prosto živeče živali. za recikliranje papirnih vrečk je potrebno manj energije kot za recikliranje plastičnih vrečk.

Podjetja uporabljajo papirnate vrečke za namene promocij, seminarjev, embalaže izdelkov in blagovne znamke.

Kontaktiraj nas