Kaj pomeni FBOG pri merjenju dolžine cevčice na razpršilkah in dozatorjih?

Merjenje dolžine cevčice na razpršilkah in dozatorjih (FBOG)
Merjenje dolžine cevčice na razpršilkah in dozatorjih (FBOG)

Pri merjenju dolžine cevčice za razpršilko ali dozator ste morda ze slišali za izraz “FBOG”.

Na področju tovrstne embalaže je ta izraz znan tudi kot “od dna tesnila”. Uporablja se kot izraz za merjenje dolžine cevčice, skozi katero se dozira tekočino.

To je oblika merjenja, ki je potrebna pri naročanju vašega razpršilnika. Le tako je namreč zagotovljeno pravilno prileganje vaši steklenički ali plastenki.

Kako pravilno izmeriti dolžino cevčice?

a) Za merjenje dolžine FBOG za obstoječi dozator ali razpršilko:

Ravnilo namestite od konca cevčice do dna notranje črpalke oz. pokrovčka razpršilke. Tako boste dobili priporočeno dolžino cevčice.

Merjenje dolžine cevčice za obstoječi dozator ali razpršilko

b) Za merjenje dolžine FBOG za steklenico/plastenko:

Ravnilo postavite na dno steklenice (na rob) in ga izmerite do vrha vratu steklenice. Tako boste dobili priporočeno dolžino cevčice.

Merjenje dolžine cevčice za steklenico/plastenko

Težave, ki nastanejo zaradi nepoznavanja tega izraza, so lahko precej pereče. Vsi proizvajalci namreč merijo dolžino cevčice na ta način. Če bi vi proizvajalcu naročili dolžino cevčice 300 mm, proizvajalec pa bi jo naredil po izmeri FBOG, bi prejeli cevčice krajše od 300 mm.

Zaradi preprečevanja tovrstnih težav so proizvajalci ob naročilu najverjetneje že zahtevali od vas, da potrdite razumevanje dolžine cevčice v pisni obliki. S tem niso želeli nič slabega, le zaščititi so se hoteli.

Obstaja rešitev, četudi pride do težav z dolžino cevčic. Imeli smo stranko, ki je naročila dolžino cevčic določenih mer. Ko so bili dozatorji že na poti, so dolžino cevčice želeli spremeniti. Zadevo smo uredili tako, da smo pri slovenskem proizvajalcu naredili nove cevčice, ki so bile narejene v skladu z novimi zahtevami. Naš odziv je bil zelo hiter, organizirali smo tudi menjavo cevčic. Stranka je bila navdušena.

Kontaktiraj nas