Na zalogi, za samo 2,95 € (oproščeno DDV): hitri antingenski testi (HAG) za samotestiranje po Odloku o načinu izpolnjevanje pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja za zajezitev širjenja okužb z virusom CoV-2 (Ur. l. RS, št. 142/2021)

Hitri antingenski testi (HAG) za samotestiranje po Odloku o načinu izpolnjevanje  pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja za zajezitev širjenja okužb z virusom CoV-2 (Ur. l. RS,  št. 142/2021)
Hitri antingenski testi (HAG) za samotestiranje po Odloku o načinu izpolnjevanje pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja za zajezitev širjenja okužb z virusom CoV-2 (Ur. l. RS, št. 142/2021)

Uporaba testa HAG za samotestiranje na SARS-CoV-2 (v nadaljnjem besedilu: test HAG za samotestiranje) je bila dne 4.9.2021 določena v Odloku o načinu izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2, objavljenem v Uradnem listu RS, št. 142/2021.

PCT pogoj iz 2. člena tega odloka morajo izpolnjevati vse osebe, ki pri opravljanju dela prihajajo v neposreden stik z drugimi osebami oziroma so udeležene v okoljih ali dejavnostih v Republiki Sloveniji, kjer obstaja neposredna nevarnost za izbruh okužbe in širjenje okužb s COVID-19 in s tem nevarnost za zdravje oseb, ki delajo v tem okolju ali uporabnikov storitev.

Za osebe se za opravljanje dela kot PCT pogoj testiranja šteje tudi testiranje s testom HAG za samotestiranje. Samotestiranje se izvaja enkrat tedensko v enakih presledkih. Odgovorne osebe, ki izvajajo ali organizirajo opravljanje dela, določijo čas in kraj samotestiranja, ki je lahko izvedeno v domačem okolju ali na delovnem mestu. Za namen samotestiranja odgovorna oseba posreduje zaposlenemu evidenčni list, ki vsebuje datum samotestiranja, rezultat testa in podpis zaposlenega.

Samotestiranje se izvaja s testi HAG za samotestiranje, ki so s strani proizvajalca namenjeni za samotestiranje in za katere je proizvajalec pridobil CE certifikat priglašenega organa s sedežem v EU.

V primeru pozitivnega rezultata testirana oseba obvesti osebnega zdravnika, ki jo napoti na potrditev z metodo PCR.

Kot podjetje, registrirano pri JAZMP kot uvoznik in distributer medicinskih pripomočkov, vas obveščamo, da imamo na zalogi in na prodaj hitre antingenske teste (HAG) za samotestiranje. Certifikat CE ima veljavno 4-mestno številko, uporaba je enostavna. testi so zanesljivi. Teste imamo na prodaj izključno za podjetja. Minimalno naročilo je 1 karton oz. 500 kosov. Oprostitev plačila DDV skladno z 47. členom ZIUOPDVE so vitro diagnostični medicinski pripomočki za covid-19 do 31.12.2022. Za več informacij nas kontaktirajte.

Kontaktiraj nas