Naprava, ki jo enostavno morate imeti, če se ukvarjate s polnjenjem plastenk! Ena oseba lahko nadzoruje celotno linijo doziranja, čepiranja in etiketiranja!

Naprava, ki jo enostavno morate imeti, če se ukvarjate s polnjenjem plastenk!

Avtomatski stroji so za to, da nam pomagajo pri delu, da pohitrijo proizvodnjo, da povečajo energijsko učinkovitost ter da zmanjšajo vplive na okolje.

Pri izbiri strojev je treba biti pazljiv – zajeti morajo čim več delovnih procesov, saj le na tak način lahko dosežemo željene rezultate. Manjši podjetniki so pogosto previdni, in se ne podajo v večje investicije v stroje, kar je seveda razumljivo. Vendar pa je treba paziti na to, da se ne ujamete v past, kot je ta, da se npr. odpoveste določenemu stroju v liniji na račun prihranka, saj je ta stroj kasneje trerba nekako nadomestiti, najpogosteje v dodatni delovni sili.

Pri nabavi strpojev je treba biti previden tudi zaradi omejitev, kot je npr. prostorska. Eno so želje, drugo realnost, če nimate prostora za stroj, ga ponavadi ne morete vzeti. Obstaja pa še ena možnost, to pa je, da se postavitev strojev načrtuje v skladu z vašimi prostorskimi omejitvami oz. zahtevami. Zgoraj je fotografija tišičnega načrtovanja dozirno-čepirno-etiketirne linije, postavljene v manjši prostor.

Linija je postavljena tako, da se prične takoj na desni strani po vhodu, in sicer z rotirajočo se mizo, na katero se postavijo prazne plastenke. Linija se nadaljuje v zavoj, in sicer sledi 2-šobni stroj za doziranje tekočin ter podajalnik in pričvrščevalnik pokrovčkov na plastenke. Čepirane in napolnjene plastenke nato na tekočem traku ponovno zavijejo proti etiketirnemu stroju, ki na plastenke lepi etikete ter nanje s pomočjo termičnega tiskalnika natisne oznake, kot so sarža in rok uporabe izdelka. Linija se zaključi na rotirajoči se mizi, kjer se plastenke zbirajo.

Linija lahko zaključi med 1.500 in 2.000 plastenkami na uro, ob upoštevanju, da se dozira 500 ml vsebine. To je ena izmed po našem mnenju najlepših in najporabnejših linij, ki smo jih kdajkoli naročili za kupca, saj lahko z njo rokuje le ena oseba.

V primeru interesa po naročilu polnilne linije po meri nas kontaktirajte.

Kontaktiraj nas