Naprava za avtomatsko pakiranje izdelkov z dodano opcijo lepljenja embalaže

Naprava za avtomatsko pakiranje izdelkov z dodano opcijo lepljenja embalaže

Pri ročnem pakiranju izdelkov v velikih serijah se proizvajalci slej kot prej srečajo z vprašanjem ekonomične smotrnosti poslovanja na obstoječ način.

V praksi je namreč tako, da veliko podjetij začne poslovati s proizvodnjo izdelkov v manjših serijah, seveda se takrat pakiranje izvaja ročno. Poslovanje teh podjetij počasi raste, veča se količina dela, veča se potreba po kadrih, veča se tudi potreba po pakirnih površinah, materialih, skladiščnih prostorih – z eno besedo, večajo se stroški, povezani z ročnim pakiranjem oz. proizvodnjo.

Pri velikoserijski proizvodnji je smotern prehod na avtomatizirano pakiranje. Ne glede na vrsto izdelka, ki ga pakirate, pa naj gre za piškote, jajca, zamaške, slamice, prehranska dopolnila v prahu ali jagode, vsak postopek pakiranja je možno popolnoma avtomatizirati.

Strah, da določenega postopka pakiranja ni možno avtomatizirati, je odveč – samodejno pakirati je možno čisto vse.

Strah, da je prehod na samodejno avtomatiziranje pakiranja povezan z visokimi stroški in možnostjo nenatančnega pakiranja, je ravno tako odveč; seveda nabavo strojev spremlja določena investicija, a se le-ta razporedi na več let in povrne na račun znižanja delovne sile.

Glede kakovosti pakiranja vam lahko in prve roke zagotovimo, da je samodejno pakiranje veliko natančnejše in hitrejše kot je ročno, obstajajo pa tudi določene kontrolne točke (tehtnice, laserski merilniki, kamere…), ki omogočajo detekcijo in odstranitev morebitnih neskladnih pakiranih izdelkov.

Zgoraj si lahko ogledate video posnetek naprave za pakiranje izdelkov v plastičnih kozarčkih v kartonsko embalažo.

Posebnost pri tej napravi je stroj za lepljenje, ki v fazi vstavljanja izdelkov na konca le-te vbrizgne manjšo količino vročega lepila, stroj embalažo zapre, in izdelki so na prodajnih mestih oz. tudi v logistični verigi varni pred krajo oz. pred nenadzorovanim odpiranjem.

Še ena naprava za avtomatsko pakiranje sladoleda z dodano opcijo lepljenja embalaže

Kaj povzroči avtomatizacija delovnih procesov v poslovnih sistemih? Iz naših izkušenj se bistveno pohitri proizvodnja oz. pakiranje, pridobi se prostor, ki so ga prej zavzemale osebe za ročno pakiranje, zniža se količina kala, znižajo se stroški človeških virov, pojavi se potreba po osebju s tehničnim znanjem za vzdrževanje in servisiranje naprav. Osebje postane manj fizično obremenjeno, manjša je potreba po nadzoru, saj tempo proizvodnje diktira stroj in ne človek, lažje je planiranje dela in proizvodnje.

Če ste kljub prebranemu še vedno v dvomih, ali je možno tudi vaš delovni proces avtomatizirati, nas kontaktirajte in z veseljem vam bomo prisluhnili ter skušali odpraviti vse vaše dvome in strahove.

Kontaktiraj nas