Naprava za samodejno doziranje in etiketiranje 10 ml steklenic

Naprava za samodejno doziranje in etiketiranje 10 ml steklenic

Pri proizvodnji dozirnih linij je treba biti pazljiv, saj se je treba prilagoditi potrebam stranke na eni strani ter omejitvam proizvodnje na drugi. Seveda ima prednost stranka z njenimi zahtevami, in v tokratnem primeru smo vse zahteve tudi upoštevali.

Te zahteve so bile:

  1. Samodejni podajalnik steklenic v sistem.
  2. Samodejno doziranje olj v 10 ml stekleničke.
  3. Natikanje kapalk na stekleničke, vendar brez zalogovnika.
  4. Samodejno pričvrščevanje pokrovčkov.
  5. Samodejno etiketiranje steklenic.
  6. Samodejni zbiralnik napolnjenih steklenic na koncu sistema.

Podjetje, ki je izdelavo naprave naročilo, ima veliko izkušenj, in to je vidno iz zahtev. Naj obrazožimp v nadaljevanju eno izmed njih.

Naprave imajo ponavadi zalogovnih, v katerega se iz kartonov stresejo zamaški (pokrovčki), dvigalo pokrovčke dvigne na določen nivo ter jih ustrezno obrne, po stezi se pokrovčki spustijo do transportnega traku kjer se približujejo stekleničke, ustrezen mehanizem pokrovček natakne na stekleničko in jo pričvrsti. Vse to lepo deluje pri ppokrovčkih.

Pri kapalkah pa je zgodba nekoliko drugačna. Predvsem pri manjših kapalkah se lahko pojavijo težavice:

  1. Stekleni del je preveč zapičen v pokrovček oz. v gumijasti del.
  2. Stekleni del je občutljiv in se lahko zdrobi.

Zavedajoč se teh potencialnih težav, je stranka dala zahtevo, da naredimo samo en del podajalnika oz. natikovalca kapalk na stekleničko, s podaljškom, v katerega kapalke natika operater in ne dvigalo z zalogovnikom. Zakaj? Osebje ima možnost preveriti vsako kapalko posebej in neustrezne odstraniti. Ustreznost te odločitve lahko potrdijo vsi, ki se ukvarjate z velikoserijsko proizvodnjo izdelkov v stekleničkah s kapalkami.

Kontaktiraj nas