Naprava za samodejno doziranje prahov v vrečke in njihovo varjenje označevanje

Naprava za samodejno doziranje prahov
Naprava za samodejno doziranje prahov v vrečke in njihovo varjenje ter označevanje

Danes smo imeli poslovno srečanje s priznanim podjetjem iz Štajerske regije, ki se ukvarja s pakiranjem prahov v vrečke za znane naročnike in pod svojo blagovno znamko (prehrambena industrija).

Srečanje je potekalo v prijetnem ozračju, srečali smo se z osebami, ki do obisti poznajo svoje delo, prednosti in pomanjkljivosti naprav ter sektorja. Pred nekaj dnevi smo od njihovega direktorja prejeli povpraševanje po avtomatski napravi za pakiranje prahov, in ker je najboljši način seznanitve s problematiko osebno srečanje, smo se danes oglasili pri njih.

Naprava za samodejno doziranje prahov rešuje marsikatero težavo v prehrambeni industriji

Predstavili so nam njihove naprave ter problematiko, s katero se srečujejo. Seznanili smo se z omejitvami pri različnih gramaturah polnjenega materiala in embalažo:

  1. Če gre za kristale, je težava, saj se material nenadzorovano v manjših količinah vsuje v vrečko ravno v trenutku, ko se ta vari, kar povzroči, da je var nekvaliteten.
  2. Težava pri obstoječih strojih je tudi polž za podajanje mase polnjenca proti dozatorju, saj prah v kristalih zahteva precej večjo moč motorja kot fini prah.
  3. Transportni trakovi, ki vlečejo vrečke proti spojem za varjenje, pogosto nimajo dovolj moči, zlasti pri vrečkah z večjo vsebnostjo prahu, zaradi česar pride do zastojev v proizvodnji.
  4. Trenutno uporabljajo triplex vrečke, zelo kvalitetne. Težava je, da obstoječi stroj te vrečke mečka, kar povzroči na njih praske, zaradi česar izdelki niso primerni za prodajo.

Predstavili so nam tudi želje po stroju, ki bo bolj mehanske narave, in v tem jih popolnoma razumemo, saj si izpada proizvodnje ne smejo dovoliti.

Stranki bomo v prihodnjih dneh pripravili ponudbo za stroj, ki bo v skladu z njihovimi željami in potrebami.

Kontaktiraj nas