Naprava za samodejno doziranje tekočin v stekleničke je imela težavo z vračanjem zračnih mehurčkov v dozirno cev

Naprava za samodejno doziranje tekočin v stekleničke je imela težavo z vračanjem zračnih mehurčkov v dozirno cev

“Kdor dela, greši”, pravi znan slovenski pregovor, ki pienostavljenk pomeni, da tisti, ki ne dela, ne naredi napake. Mi delamo precej, in tudi nam se včasih pripeti kakšen neprijeten dogodek, ki mu z drugimi besedami rečemo ‘reklamacija stranke’.

Reklamacije strank jemljemo skrajno resno in odgovorno. Ne moremo si privoščiti nezadovoljnih strank, ne zelimo si, da bi se zaradi našega dela nekdo počutil slabo – želimo si super zadovoljnih strank! Kot je bila tista pred časom, ko smo stranki precej pred rokom dobavilo naročen material, njen navdušen odziv pa je bil ‘pa vi ste nori! Kako vam je to uspelo?’ (mimogrede, takrat nam je uspelo zato, ker nismo mogli čakati na kurirja DHL naslednji dan, zato smo se istega dne usedli v avto in odbrneli proti Brniku prevzeti pošiljko, nato pa z njo do stranke).

“Dober glas seže v deveto vas, slab pa še dlje”, pravi drugi znan pregovor, ki velja kot pribito. Vedno naredimo vse, da so naše stranke popolnoma zadovoljne, in tudi v primeru nastanka težav naredimo vse, da se težave odpravijo.

Ena izmed zadnjih težav, s katero smo se soočili, je bilo vlečenje zračnih mehurčkov v dozirno cev po polnjenju stekleničk s tekočino, zaradi česar se tekočina ni polnila v vse stekleničke enakomerno. Poskusili smo vse. Razen ene stvari, ki smo jo pogruntali na koncu: sprememba nastavitve sesanja skozi povratni ventil ob koncu dozirnega ciklusa.

Sesanje, ki služi za preprečevanje kapljanja tekočine po stroju ob koncu doziranja stekleničke, je bilo programirano kot maksimalno. Sprememba nastavitve iz obstoječih 1.000 enot na novih 0 enot je zadevo uredila tako, da zračni mehurčki niso več prisotni v dozirni cevi. Tako stranki kot nam je odleglo.

Poprodajne aktivnosti so zelo pomembne. Zgodi se, da je stranka kljub ugotovljenim težavam tiho. Nasa dolžnost je, da stranko po opravljenem nakupu pokličemo in se pozanimamo, če je vse v redu in če morda potrebuje pomoč. To je nekaj človeškega, to tudi mi pričakujemo od naših dobaviteljev, in tako je tudi prav.

Tega ne pišemo zato, ker se lepo sliši, ampak ker tako čutimo, tudi napak, ki jih naredimo, ne skrivamo, temveč jih skušamo proaktivno odpraviti čim prej, in kot v tem primeru jih tudi javno priznamo. Stranki se ob tej priložnosti opravičujemo za neljubi dogodek ter se ji zahvaljujemo za potrpežljivost in zaupanje.

Težavo smo danes s pomočjo stranke odpravili preko aplikacije whatsapp

Kontaktiraj nas