NEEM CAKE 100% ORGANSKO GNOJILO

NEEM CAKE 100% ORGANSKO GNOJILO
NEEM CAKE 100% ORGANSKO GNOJILO

Spet je tisti čas leta, ko je treba pognojiti rastline. Najverjetneje ste med tistimi, ki radi poskrbite za vaše rastline na najboljši možni način: naravni. Žal pa je do naravnega gnoja težko priti, gnoj niti ni poceni, in vedno ga je premalo. Alternativa so seveda umetna gnojila v drevesnicah, katerih učinkovitost je pogosto vprašljiva.

Neem cake je stoodstotno organsko gnojilo rastlinskega izvora, ki ga pridobivajo iz zdrobljenih jedrc nimovega drevesa (Azadirachta Indica). Pridobivanje poteka po patentiranem tradicionalnem postopku; za mletje uporabljajo kamen ali les, brez segrevanja, kemikalij in petrokemičnih snovi, zato so v gnojilu ohranjene vse hranilne lastnosti.

Neem cake vsebuje ravno pravšnjo stopnjo N-P-K (dušično-fosforno-kalijeve) vrednosti, ki so potrebne za rast rastlin. Ker je stoodstotno rastlinskega izvora, vsebuje stoodstotno naravno N-P-K vsebino, popolnoma naravna pa so tudi ostala nujno potrebna mikrohranila. Bogat je tudi z žveplovimi spojinami in limonoidi. Neem cake je zaradi vseh izjemnih lastnosti postal znan kot kralj med organskimi gnojili in je nepogrešljiv pri naravni vzgoji rastlin.

Sestava: Posušena semena drevesa neem.

Delovanje: V stiku z zemljo deluje na sledeč način: proti hranjenju škodljivcev, oskrbuje rastline z nitrati, izboljšuje metabolizem, razkroj gnojila sprošča maščobne kisline, aldehide, ketone, aminokisline, ogljikove hidrate in žveplo, ki so izjemno pomembni za rast rastlin, učinkovito preprečuje razvoj ličink, ogorčic ter jajčec v zemlji, razkroj gnojila zavira razvoj patogenov.

Prednosti: je stoodstotno naravno gnojilo, povečuje rodovitnost tal, povečuje število deževnikov v zemljiizboljšuje mikrofloro, izboljšuje rast in razvoj korenin, izboljšuje organsko vrednost zemlje, zmanjšuje alkalnost zemlje, vsebuje visoko vrednost N-P-K v organski obliki, povečuje odpornost rastlin na bolezni in škodljivce, povečuje pridelek, je veganski, je okolju prijazen, stoodstotno združljiv z mikrobi v zemlji.

Uporaba in doziranje:

  • 6 do 8 kg na 100 m2 (dvakrat letno)
  • 2 do 4 kg na drevo (dvakrat letno)

Gnojilo potresemo po zemlji in ga rahlo vdelamo v tla. Pri presajanju lončnic gnojilo zmešamo z zemljo za presajanje (ne poškoduje korenin).

Kontaktiraj nas