ODLEPLJIVE ALI PEEL-OFF NALEPKE: primerne so za vsebnike manjših dimenzij

ODLEPLJIVE ALI PEEL-OFF NALEPKE: primerne so za vsebnike manjših dimenzij
ODLEPLJIVE ALI PEEL-OFF NALEPKE: primerne so za vsebnike manjših dimenzij

Denimo, da proizvajate izdelke v manjših stekleničkah ali plastenkah, recimo v količinah od 10 do 50 ml. Izdelke, ki jih ne želite pakirati v potiskano embalažo, nameravate prodajati na več trgih, kjer uporabljajo različne jezike.

Vsebnime napolnite z vašim izdelkom, na katere pa je treba zdaj nalepiti etikete. Ampak kako? Na etiketah mora biti naziv izdelka, črtna EAN koda, opis izdelka, navodilo o uporabi izdelka, morebitna opozorila, sestavine, rok uporabe in sarža. Napisati vse to v 1 jeziku je že izziv, napisati to v 2 ali več jezikih pa misija nemogoče, saj ni prostora. Kako rešiti to težavo?

Ena izmed rešitev so odlepljive ali peel-off nalepke. Gre dejansko za več nalepk, ki so zložene in se jih lahko raztegne tako, da je možno prebrati dodatno besesilo. V praksi je na vsebniku vidna nalepka z nazivom izdelka in črtne EAN kode, vse ostalo besedilo pa se skriva v zloženem delu etiket, ki se jih s pomočjo povleka s prsti raztegne iz nalepljene nalepke. Peel-off nalepke niso poceni, zlasti če jih naročite malo, ob količinah nad 5.000 kosov pa je nakup že smotrn.

Pri izdelavi peel-off nalepk vam svetujemo, da zaradi nižanja stroškov obarvate in morebiti laminirate samo osnovno, na izdelku vidno nalepko, medtem ko ostale tiskate kot črno besedilo na beli podlagi.

Druga možna rešitev je izdelava več nalepk za isti izdelek, od katerih je vaaka nalepka v drugem jeziku. Tukaj lahko pride do operativnih težav zaradi vodenja zalog velikega števila različnih etiket, zato to opcijo odsvetujemo.

Kontaktiraj nas