PACKAGING.SI IMA NOV LOGOTIP: velik korak naprej proti boljši prepoznavnosti na trgu

PACKAGING.SI IMA NOV LOGOTIP: velik korak naprej proti boljši prepoznavnosti na trgu
PACKAGING.SI IMA NOV LOGOTIP: pomemben korak naprej proti boljši prepoznavnosti na trgu

Kot smo že napisali, smo v fazi prenavljanja spletne strani, postavitve nove B2B spletne trgovine in elektronske izmenjave dokumentov z dobavitelji in kupci. Poleg tega bomo pripravili produktno-prodajni video predstavitev podjetja, naše storitve in izdelke bomo oglaševali na spletnih tržnicah, kader bomo dodatno izobraževali in jim dvignili kompetence. Vse te aktivnosti bodo sofinancirane s strani Republike Slovenije in Evropske unije iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Prvi korak, na katerega nas je obvestil izbrani izvajalec, pa je – logotip. Ja, trenutno smo brez logotipa! Izvajalec nas je opozoril, da je logotip bistvenega pomena za prepoznavnost blagovne znamke, storitev, izdelkov in navsezadnje samega podjetja. Pa smo rekli “zakaj pa ne?”, in mu zaupali izdelavo. Po nekaj poskusih smo ga dodelali tako, da nam je všeč.

Logotip predstavlja človeško dlan v kombinaciji dveh barv: modra in črna. Izbira barv ni naključna: modra barva nam je všeč, ker med drugim predstavlja morje, nebo in zrak. Podjetje je locirano v Izoli ob Jadranskem morju, kjer je ta barva precej prisotna. Črna barva pa po našem mnenju predstavlja eleganco in nevtralnost, zato so tudi črke v logotipu iz te barve.

Človeška roka oz. njena dlan je nekaj edinstvenega, naravnega. Je pomembna okončina, ki je bistvenega pomena pri pakiranju in upravljanju strojev, ravno tako pri proizvodnji pakirnega materiala in strojev. A veste, kako smo prišli do tega logotipa? Direktor družbe je tuhtal in tuhtal kakšen logotip bi želel imeti, noben od predlaganih mu ni bil všeč. Nato je dobil “preblisk”, položil je dlan v fotokopirni stroj in jo fotokopiral, natisnjeni list je skeniral in ga poslal grafiku, ki je dlan grafično obdelal do sedanje oblike.

Kakorkoli, logotip je pripravljen, objavili ga bomo na novi spletni strani konec meseca avgusta 2022.

Kontaktiraj nas