POLAVTOMATSKA NAPRAVA ZA KAPSULIRANJE PRAHOV: proizvodnja prehranskih dopolnil je lahko dostopna tudi vam (VIDEO)

POLAVTOMATSKA NAPRAVA ZA KAPSULIRANJE PRAHOV: proizvodnja prehranskih dopolnil je lahko dostopna tudi vam
POLAVTOMATSKA NAPRAVA ZA KAPSULIRANJE PRAHOV: proizvodnja prehranskih dopolnil je lahko dostopna tudi vam

S proizvodnjo kapsul imamo kar nekaj izkušenj, ravno tako tudi s stroji za procesiranje prehranskih dopolnil. Povečini gre za avtomatske naprave visokih hitrosti proizvodnje in sicer od 800 kapsul na minuto naprej, ki imajo seveda primerno ceno.

Tokrat vam predstavljamo polavtomatsko napravo nižjega cenovnega razreda, ki je primerna za izdelavo vzorčnih serij kapsul ali pa za manjšo proizvodnjo prehranskih dopolnil. Gre za napravo dimenzije 1.700 x 880 x 1.790 mm in teže 450 kg, ki je sestavljena iz samodejnega vstavljalca praznih in zaprtih ovojnin od kapsul v luknjast disk, vstavljalca prahov v odprte kapsulne ovojnine in sistema za zapiranje napolnjenih kapsul ter njihovega izmeta iz sistema.

Video peikaz delovanja polavtomatske naprave za izdelavo kapsul oz. za kapsuliranje prahov

Bistvo naprave je v tem, da se luknjasti disk ročno namesti pod sistem za vstavljanje kapsul, le-ta pa poskrbi, da se kapsule vtaknejo v vse luknje diska. Ponavadi je teh lukenj za kapsule v disku 360.

Naročiti je možno dodatno orodje za isto ali drugo velikost kapsul

Ko je disk napolnjen s kapsulnimi ovojninami, ga operater razpre in s tem dejanjem loči oba dela kapsul. En del diska s kapsulami namesti pod vsipalnik prahov, ki odprtine hitro zapolni. V lijaku, v katerem se nahaja prah za kapsuliranje, se nahaja vijak. ki poskrbi, da se prah enakomerno in hitro sipa v kalupe s kapsulami.

Tabela s standardnimi dimenzijami kapsul in številom kalupov na disku

Ko so kapsule zapolnjene s prahom, operater ponovno združi oba predhodno ločena diska in zapre kapsule. Združen disk vstavi v prešo, ki kapsule močno zapre in jih odstrani iz sistema.

Polnjenje kapsul je možno regulirati s hitrostjo vrtenja vijaka v lijaku in hitrostjo vrtenja diska s kalupi med polnjenjem kapsul s prahom. Za več informacij nas kontaktirajte.

Kontaktiraj nas