POLAVTOMATSKI PRIČVRŠČEVALEC POKROVČKOV: nepogrešljiv pripomoček pri flaširanju manjših količin steklenic (VIDEO)

POLAVTOMATSKI PRIČVRŠČEVALEC POKROVČKOV: nepogrešljiv pripomoček pri flaširanju manjših količin steklenic (VIDEO)

Denimo da imate manjši oljčnik, v katerem letno pridelate nekaj 100 kg oljk oz. pridelate nekaj 10 litrov oljčnega olja. Olje lahko enostavno flaširate v steklenice ročno, ravno tako lahko steklenice ročno etiketirate in nanje pričvrstite pokrovčke.

Zdaj pa denimo, da morate napolniti nekaj 1000 steklenic. Pri tej količini boste zadevo uredili na roke zelo težko, zato si je dobro priskrbeti nekaj mehanizacije. Zagotovo vam bo prav prišel dozator tekočin, ravno tako etiketirka. Ne smete pa pozabiti na polavtomatski pričvrščevalec pokrovčkov, saj vas bodo v nasprotnem zelo bolele roke.

Polavtomatski pričvrščevalci pokrovčkov delujejo na komprimirani zrak ali pa na elektriko. Nanje se namesti ustrezen nastavek za pokrovček, nastavi se moment oz. moč pričvrščevanja, na vsebnik se položi pokrovček, nanjga se prisloni pričvrščevalec in pritisne na sprožilec, kateri zavrti nastavek, le-ta pa pokrovček pričvrsti na vsebnik.

Pri večjih količinah, od 5 – 10.000 kosov naprej, je zanimivo to, da se spreminja polnilno-etiketirna mehanizacija, ki postane avtomatska, medtem ko čepirna naprava ostane relativno nespremenjena – spremeni se le to, da je pričvrščena na polnilno linijo, sproži pa jo senzor, ki zazna po tekočem traku prihajajoč vsebnik s pokrovčkom.

Električne polavtomatske pričvrščevalce pokrovčkov imamo na zalogi in so dobavljivi v nelaj dneh po naročilu. Za več informacij nas kontaktirajte.

Kontaktiraj nas