Potiskana embalaža mora biti v kartone zložena tako, da se med transportom ne deformira

Potiskana embalaža mora biti v kartone zložena tako, da se med transportom ne deformira
Potiskana embalaža mora biti v kartone zložena tako, da se med transportom ne deformira

Najbrž ste že slišali, da se da čisto vsako stvar prodati, če je le lepo zapakirana? Potiskana embalaža je zelo pomembna, saj v njej prodajate vaše izdelke, so ogledalo njene vsebine in promotor vaše blagovne znamke.

Imamo ogromno strank, za katere tiskamo embalažo na drugem koncu sveta, mesečno jim dostavimo za več ladijskih kontejnerjev potiskane embalaže. Pri našem delu nismo osredotočeni le na perfektnost tiskovin, temveč tudi na to, kako so zaščitene med transportom.

Potiskano embalažo je treba pred odpremo zložiti v kartonske škatle, da se zaščitijo pred zunanjimi vplivi, kot so npr. slabe vremenske razmere in udarci. Zunanji vplivi lahko embalažo poškodujejo ali uničijo, kar predstavlja določen nepotreben strošek.

Poškodba ali uničenje embalaže med transportom je dejavnik, ki je viden takoj, in na njega zelo težko vplivamo. Obstaja pa še en dejavnik, ki je skrit, a lahko bistveno oteži delo in poviša stroške poslovanja. Temu dejavniku pravimo neprimerno zlaganje embalaže v kartone. Na srečo lahko na ta dejavnik vplivamo in ga popolnoma odpravimo.

Potiskana embalaža se v primeru slabega zlaganja v kartone lahko zvije (ukrivi) zaradi teže. Zvita embalaža povzroča težave v primeru strojnega pakiranja, prihaja do zatikanja, zastojev v proizvodnji, stopnja kala oz. odgorka je visoka, da o časovnih izgubah poslovnega procesa in stroškov kadra nito ne omenjamo.

Skozi leta poslovanja smo prišli do rezultata, da je v kartonih vertikalno zložena embalaža veliko boljša rešitev kot pa horizontalno zložena embalaža.

Pri horizontalno zloženi embalaži pogosteje pride do ukrivljenosti tiskovin predvsem zaradi teže drugih embalaže, zložene v višjih nivojih istega kartona.

Pri vertikalnem načinu zlaganja embalaže je pritisk na spodnjo embalažo bistveno manjši, zaradi česar se le-ta med transportom ne ukrivi.

Vertikalno zložena potiskana embalaža, odprta po letalskem transportu

Kontaktiraj nas