Potrebujete zamaške, pa nimate časa za čakanje na vzorce? Če imate plastenke ali flaše, enostavno izmerite njihovo grlo s kljunastim merilom (šublerjem)!

Potrebujete zamaške, pa nimate časa za čakanje na vzorce? Če imate plastenke, izmerite njihovo grlo!

Denimo, da nabavljate plastenke, in je vaš dobavitelj zaradi prezasedenosti ali pomanjkanja materiala prekinil dobavo zamaškov. Kot opažamo, je to pri evropskih dobaviteljih oz. proizvajalcih kar pogost pojav. Seveda proizvodnja in prodaja ne smeta stati, zato poiščete preko spleta dobavitelje zamaškov, ki proizvajajo na drugem koncu sveta. Dogovorite se z njimi glede količine, cene, dobavnih rokov, in beseda pade na vzorce in njihovo testiranje.

Primer uporabe kljunastega merila

Pred vsakim večjim nakupom je smotrno preko hitre pošte naročiti nekaj vzorcev, da se jih lahko testira, če so primerni za vaše plastenke. Kaj hitro se lahko zgodi, da imata 2 po dimenzijah popolnoma enaka zamaška različen navoj.

Primer dveh podobnih zamaškov dlip-top dimenzije 20/415, a z različnimi navoji

Če časa za testiranje zamaškov ni, morate proizvajalcu poslati čim več podatkov o vaših steklenicah oz. plastenkah. Ker slika pove več kot 1.000 besed, je smotrno grla od plastenk fotografirati s čim več dimenzijami.To lahko storitve z uporabo kljunastega merila.

Merjenje notranje dimenzije grla od plastenke

Kljunasto merílo (pogovorno, v žargonu ‘šubler’ (iz nemščine die Schublehre – dobesedno potisno merilo)) je merilna priprava za merjenje razdalj z natančnostjo od 0,1 mm, pri desetiškem noniju, ali pa do 0,02 mm pri petdesetiškem noniju. Kljunasto merilo je osnovna mehanska naprava, natančnost dosežemo s pomikanjem drsnika. Najnovejša merila imajo lahko dodan digitalni prikazovalnik.

Grlo plastenke je treba izmeriti iz čim več zornih kotov.

Proizvajalec vam bo z vašimi dimenzijami in slikovnim gradivom veliko lažje in hitreje lahko svetoval najprimernejši zamašek za vaše potrebe.

Kontaktiraj nas