POZDRAVLJEN, FRANKFURT: včeraj smo imeli pogovor s potencialno stranko iz Nemčije preko Zooma

POZDRAVLJEN FRANKFURT: včeraj smo imeli pogovor s potencialno stranko iz Nemčije preko Zooma
POZDRAVLJEN FRANKFURT: včeraj smo imeli pogovor s potencialno stranko iz Nemčije preko Zooma

Časi se spreminjajo, ni kaj za dodati! Tempo dela je hiter, soočamo se s karantenami in izolacijami, spoznavamo nove tehnologije, zakoni in pravilniki se dnevno spreminjajo, po državah se vrstijo protesti, Rusija kopiči vojsko na mejo z Ukrajino… časi so res turbolentni in nepredvidljivi.

Če si moral včasih na sestanek v drugo državo, si moral rezervirati letalo, pravočasno rezervirati hotel, spakirati kovčke, skratka, za sestanek si izgubil par dni. Seveda je lepo videti nove lokacije in spoznavati nove ljudi, iti na večerje in na prijateljski način poklepetati o skupnih interesih. Je pa zamudno, in delo v pisarni medtem čaka in se žal tudi akumulira.

Lepa stvar napredka so internetne aplikacije za komuniciranje; v mislih imamo zoom. S sogovornikom, enim ali več, se par dni prej dogovorite za termin sestanka, nakar se prijavišlte in pogovorite preko spleta z vključeno kamero, možnost imate deliti namizje na računalniku da lahko dokumente tudi drugi vidijo. To je fantastično!

Včeraj dopoldne smo imeli pogovor preko zooma s potencialno stranko iz Frankfurta. Pogovor je potekal tako, kot da smo dejansko v istem prostoru: prijetno, na nivoju, učinkovito in dosledno. To ni težko, imamo ogromno izkušenj, s katerimi lahko strankam pomagamo pri strateških odločitvah, imamo odlične dobavitelje, ki nam zagotavljajo material najboljše kakovosti. Ni bilo vedno tako, a z leti smo nekakovostne in nezanesljive dobavitelje odstranili iz naših nabavnih kanalov.

Nemški trg je zelo zahteven, a vedno korekten, vsaj takšne izkušnje imamo mi. Stranke zahtevajo perfekcijo, in prav je tako, sami smo podobnega mišljenja. Stranke ne poznajo slovenskih dobaviteljev in jih skrbi vzpostavitev poslovanja, in to razumemo in cenimo. Ko pa se enkrat dokažemo, je poslovno sodelovanje trdno in dolgoročno.

Denar je pač nujno zlo v vsakem poslu, ki je odvisen od naročenih količin ter pogajalskih spretnosti dobaviteljev in kupcev. Naša storitev je v primerjavi z enakimi storitvami po Evropi cenejša, zlasti zaradi dobrih logističnih povezav in poceni delovne sile, ni pa najcenejša – osebje, prostor, stroji, dokumentacija, čas in znanje niso zastonj. Smo pa korektni, če se nekaj dogovorimo, pa četudi le ustno, vedno stojimo za besedami in delamo v dobro stranke. Bolj kot denar pa nam pomeni uspešna realizacija projekta!

Na svetu je veliko prevarantov in marsikateri podjetnik se je že opekel, zaradi slabih izkušenj prihaja do nezaupanja. Nezaupanje ponavadi rešujemo ravno s pogovorom in brezplačnimi nasveti in predlogi, ki so plod našega znanja in izkušenj, in kasneje z realizacijo poslov.

Joj, spet nas je zaneslo popolnoma v drugo smer! Dobra stvar zooma je prihranek časa, pa tudi denarja. S strankami smo preko te aplikacije povezani skoraj vsak dan, z njimi se pogovarjamo v angleškem ali italijanskem jeziku. Kot rečeno, včeraj smo “obiskali” Frankfurt, sestanek je bil prijeten kot vedno, prišli smo do konkretnih zahtev, ki jih moramo v prihodnjih tednih udejaniti.

Kontaktiraj nas