Pregovor “pomoč drugim vas naredi močnejšega” velja tudi pri našem poslu

Pregovor "pomoč drugim vas naredi močnejšega" velja tudi pri našem poslu
Pregovor “pomoč drugim vas naredi močnejšega” velja tudi pri našem poslu

Da ne bo pomote, naše podjetje je tržno naravnano in ni socialna ustanova ali neprofitna organizacija. A kljub temu bi radi v tem prispevku navedli nekaj primerov oz. razlogov, zakaj vas pomoč drugim naresi močnejšega, ker menimo, da je tako prav.

Pred meseci smo od znanca prejeli prošnjo za izdelavo športnih majic za mlade nogometaše iz lokalnega nogometnega kluba. Majice so potrebovali za trening, želeli so biti urejeni. Zadevo smo uredili, na cca 30 majic smo natisnili logotipe njihovega kluba, in jim majice podarili. Nato smo na zadevo pozabili.

Čez kakšen mesec nam je znanec poslal fotografijo otrok, oblečenih v podarjene majice, med treningom, s pripisom, da se zahvlajujejo za majice nad katerimi so navdušeni. Občutka vam ne znamo opisati, morate ga doživeti. Predlagam, da tudi vi malce povprašate vaše lokalne športne klube če kaj potrebujejo, saj ponavadi niso tržno naravnani in se ne znajdejo pri iskanju finančnih ali drugih sredstev.

Tudi pri izdelkih smo že pomagali. Večkrat nas kontaktirajo manjša podjetja na začetku svoje poti, potrebujejo karton pokrovčkov. Če jih le imamo na zalogi jim jih dobavimo, čeprav smo usmerjeni v prodajo večjih količin. Vsa podjetja so bila nekoč majhna, tudi vaše, vsi podjetniki imajo svoje sanje ki jim sledijo, in pri manjših podjetjih je teh preprek precej, saj imajo slabšo pogajalsko moč. Občutek, ko takšnemu podjetju dostaviš željen material ali izdelke, je prekrasen, ničkolikokrat smo s takšnimi podjetji ohranili pristne prijateljske stike.

Pomagamo tudi pri pakirnih strojih. Pogosto se zgodi, da podjetja potrebujejo stroje takoj. Izdelava strojev zahteva svoj čas, a če je nuja naredimo vse kar je treba, da je stroj čim prej dostavljen.

Kontaktiraj nas