S pomočjo aplikacije Zoom imamo v istem dnevu lahko sestanke s strankami in dobavitelji iz celega sveta

S pomočjo aplikacije Zoom imamo v istem dnevu lahko sestanke s strankami iz celega sveta
S pomočjo aplikacije Zoom imamo v istem dnevu lahko sestanke s strankami iz celega sveta

Corona virus je precej vplival na naše poslovanje, predvsem v smislu pogovorov s strankami. Razvile so se računalniške in mobilne aplikacije, s pomočjo katerih so video sestanki postali nekaj vsakdanjega. Ena izmed takšnih uporabnih aplikacij je Zoom.

Nismo več rosno mladi, smo še iz tistih časov, ko facebook in google še nista obstajala in smo namesto njega uporabljali yahoo ali altavisto, v Sloveniji se je pojavil spletni iskalnik ijs.si/slo (kasneje Matkurja), z ostalimi računalniškimi navdušenci smo se pozno v noč pogovarjali prek interneta s pomočjo irc aplikacije, pa tudi preko skypea. Ravno v tistih časih so se začeli pojavljati prvi mobilni telefoni, kasneje blackberryji, nato pa še pametni telefoni z zaslonom na dotik. Uh, kakšni spomini!

Tehnologija je napredovala in se razvijala, nato je prišla epidemija covida, ki je zaradi zaprtja javnega življenja spodbudila razvoj oz. množično uporabo aplikacij. Ena izmed takšnih aplikacij je Zoom.

V našem poslu je hitra komunikacija tako z dobavitelji kot tudi kupci bistvenega pomena. Za krajše pogovore uporabljamo mobilne telefone, za dokumentacijo e-maile, za izmenjavo fotografij in videov aplikacijo Whatsapp, za daljše pogovore oz. sestanke pa Zoom.

Omogoča nam, da se s strankami ‘vidimo’ oz. spoznamo, občutek je res podoben konvencionalnim sestankom v živo. V istem dnevu se tako lahko pogovarjamo z ljudmi iz Ljubljane, Frankfurta, Milana, Shanghaia, New Delhija in drugod, brez izgube časa na potovanjih in nočitvah.

Kontaktiraj nas