Proizvodnja stekleničk, kapaljk in lončkov

Stekleničke in kapaljke

Storitve

Nekaj besed o stekleničkah, kapalkah in lončkih

Steklenička je posoda z ozkim vratom, ki je narejena iz neprepustnega materiala (glina, steklo, plastika, aluminij itd.), različnih oblik in velikosti za shranjevanje in transport tekočin (voda, mleko, pivo, vino, črnilo, kuhalno olje, zdravila, brezalkoholne pijače, šampon in kemikalije itd.), katerih grlo lahko zaprete z notranjim zamaškom, zunanjim pokrovčkom steklenice, zapiralom ali prevodnim “notranjim tesnilom” z uporabo indukcijskega tesnjenja. Nekatere najzgodnejše steklenice so se pojavile na Kitajskem, Feniciji, Kreti in v Rimu.

Kapalka, znana tudi kot Pasterova pipeta ali kapalka, je naprava, ki se uporablja za prenos majhnih količin tekočine. Uporabljajo se v laboratoriju in tudi za izdajo majhnih količin tekočih zdravil. Zelo pogosta uporaba je vnos kapljica za oči v oko. Splošno prepoznana oblika je steklena cev, zožena do ozke točke (pipeta) in na vrhu opremljena z gumijastim nastavkom, čeprav obstajajo številni slogi tako plastičnih kot steklenih kapalk.

Kombinacija pipete in gumijastega nastavka so poimenovali tudi pipeto z zobmi. Ime pipete Paster je iz francoskega znanstvenika Louisa Pasteurja, ki je med svojim raziskovanjem obsežno uporabljal različico le-teh. V preteklosti ni bilo opreme za prenos kemične raztopine, ne da bi jo izpostavljali zunanjemu okolju. Za pričakovani rezultat vsakega poskusa je potrebna higiena in čistost kemičnih spojin. Kapalko za oči, tako stekleno kot plastično, je mogoče na odprtem koncu pipete sterilizirati in zamašiti z gumijastim nastavkom, kar preprečuje kakršno koli onesnaženje iz atmosfere.

Lonček ali kozarec je trda, valjasta ali rahlo stožčasta posoda, običajno izdelana iz stekla, keramike ali plastike, s širokim ustjem ali odprtino, ki jo je mogoče zapreti s pokrovom, vijačnim pokrovom, pokrovčkom za pritrditev, zamaškom iz plutovine, pokrovčkom, pritrdilnim pokrovčkom, stiskalno kapo, toplotno zapečatenim pokrovnim filmom, notranjim tesnilom, trakom, ki je primeren za tamper, ali drugimi ustreznimi sredstvi.

Lončki se lahko uporabljajo za zadrževanje trdnih snovi, ki bi jih bilo mogoče odstraniti, ali tekočin, ki so preveč viskozne, da bi jih lahko vlili skozi vrat steklenice; to so lahko hrana, kozmetika, zdravila ali kemikalije. Steklene lončke je mogoče uporabiti za shranjevanje in konzerviranje tako raznolikih predmetov, kot so marmelada, vloženi olupki, druge kumarice, sušeni paradižniki, oljke, paprika , olupki, jajca, med in mnogi drugi.

Dobava stekleničk, kapalk in lončkov

#1

Identificiramo vaše potrebe po stekleničkah, kapalkah in lončkih

Z vami se pogovorimo o potrebah in tipu stekleničk, kapalk in lončkov. Preverimo, kakšne plastenke ali steklenice potrebujete, kakšne so dimenzije grla, kakšne so zahteve glede materiala – gumic na kapalkah, ali potrebujete natisnjen merilnik doziranja na steklenem delu kapalk, če da, ali naj bo natisnjen navadno ali kot odpornejši copper print, seznanimo se s finančnimi in časovnimi pričakovanji ter dodatnimi zahtevami (barva, oblika, dimenzije). 

#2

Izdelamo stekleničke, kapalke in lončke

Če se s ponudbo strinjate, gremo v proizvodnjo stekleničk, kapalk ali lončkov. Ko so stekleničke in ostali material pripravljene, vam pošljemo video izdelanega in pakiranega materiala. Med proizvodnjo poskrbimo za natančno spremljanje kvalitete.

#3

Organiziramo dostavo do vas

Po zaključku proizvodnje stekleničk, kapalk in lončkov vas obvestimo. Material ustrezno zaščitimo pred poškodbami, pred pakiranjem na palete jih zaščitimo s polivinilom ter poskrbimo za prevoz in dostavo na vašo lokacijo. O predvidenem datumu dostave vas sproti obveščamo.

Zaupajo nam
Povpraševanje

Zahtevajte ponudbo!

Na vaše povpraševanje bomo odgovorili v najhitrejšem možnem času.

Close Menu