Štirje trendi s področja embalaže za leto 2020

Štirje trendi s področja embalaže za leto 2020

Embalaža ima pomembno vlogo pri krepitvi vrednosti vaših blagovnih znamk na trgu. Dobra embalaža je učinkovito orodje za preprostejšo in hitrejšo prodajo izdelkov. Zaradi tehnološkega napredka je zaznati izjemno vključenost nekaterih podjetij v pakirno industrijo, ki jim pomaga pri učinkovitem spodbujanju blagovnih znamk. Embalaža torej deluje kot promocijsko orodje za spontano nakupovanje.

Z uvedbo naprednih strojev za pakiranje in različne programske opreme oblikovalci dobivajo nove zamisli, ki jih želijo preizkusiti. Industrija se zaradi tega napredka razvija in nam v razmislek ponuja nekaj trendov s področja embalaže za leto 2020. V tem blogu predstavljamo seznam trendov s področja embalaže za leto 2020. Oglejte si jih.

  • 100% reciklirna embalaža

Danes se ljudje zelo dobro zavedamo pomena zdravega okolja. Zato si prizadevamo izbirati tiste stvari, ki ne vplivajo na okolje. Tako se je podjetje začelo usmerjati na tri besede: zmanjšanje, ponovna uporaba in temeljito recikliranje. Danes se podjetje pri svojih izdelkih osredotoča na 100% reciklirno embalažo. Podjetje Gousto je odličen primer tega, saj je prepolovilo uporabo plastike in tako prihranilo 74,5 tone tega materiala. S tem je prejelo velike pohvale z različnih koncev sveta. Tako pozitivni odzivi so spodbudili druga podjetja, da sledijo konceptu okolju prijazne embalaže oziroma 100% reciklirne embalaže.

  • Embalaža iz valovite lepenke

Naslednji trend na našem seznamu je embalaža iz valovite lepenke, ki je prav tako naravnana k okoljski prijaznosti. Znano je, da sektor elektronskega poslovanja vsako leto beleži hitro rast, s tem pa narašča tudi povpraševanje po zaščitni in okolju prijazni embalaži. Zaradi strukture in visoke stopnje kakovosti teh vrst embalaže ni težav, zato tovrstno embalažo uvrščamo na naš seznam trendov za leto 2020. Embalaža iz valovite lepenke velja za najboljšo zamenjavo za plastiko za enkratno uporabo. Tako gre pričakovati, da bo njena uporaba v naslednjih letih vedno bolj priljubljena.

  • Pametna embalaža

Naslednja na našem seznamu je pametna embalaža, ki je vstopila v pakirno industrijo. Kaj je pametna embalaža? Ko v embalažo vključimo inovacije, nove tehnologije, to imenujemo pametna embalaža. Leta 2020 vsi pričakujemo prihod nove ravni embalaže, vključno z embalažo proti ponarejanju, samodejnim vodenjem zalog itd., na različnih področjih, kot je embalaža za kozmetične izdelke, vsakodnevne življenjske potrebščine in še več. Novi načini spremljanja in sledenja omogočajo, da je embalaža vse pametnejša. Nova generacija embalaže si vsekakor zasluži mesto na našem seznamu trendov za leto 2020.

  • Minimalistična embalaža

Seznam trendov s področja embalaže za leto 2020 bi bil nepopoln brez minimalistične embalaže. Da. Danes je minimalistična embalaža nekaj, kar potrošniki iščejo, in je resnično priljubljena v pakirni industriji. Glavni razlog za povečanje povpraševanja za minimalistično embalažo leži v bistvenem zmanjšanju stroškov proizvodnje, ki jih prinaša. Zato okoljsko ozaveščeni potrošniki vašo blagovno znamko še bolj cenijo.

Kontaktiraj nas