Stroj za avtomatsko pakiranje plastičnih delcev v embalažo (VIDEO)

Stroj za avtomatsko pakiranje plastičnih delcev v embalažo

Na zgornjem videoposnetku si lahko ogledate, kako smo pripravili avtomatski stroj za pakiranje delcev v kartonsko embalažo.

Projekt je bil kar zahteven, saj smo morali naštudirati sistem, kako plastične delce pravilno obrniti in jih sortirati popolnoma avtomatsko – brez osebja. Velik izziv so bile tudi majhne dimenzije embalaže, katero smo sicer tudi mi natisnili, kar je po drugi strani bila naša prednost. Zakaj?

Tako embalažo kot stroj za pakiranje plastičnih delcev v to embalažo smo delali na Kitajskem. Oba proizvajalca, torej tiskarja kot proizvajalca pakirnega stroja, smo povezali, in sicer je tiskar proizvajalcu strojev pošiljal vzorce tiskovin za testiranje na stroju, ki jih je predhodno prilagodil v skladu z navodili proizvajalca strojev. Pomembno je bilo, da se embalaža odpre z eno roko, saj na ta način ne prihaja do ‘zatikanj’ in ustavljanja procesa pakiranja v pakirnem stroju.

Rezultat je bila usklajena embalaža in pakirni stroji, ki uspejo popolnoma samostojno in brez nadzora spakirati 20 kosov embalaže na minuto.

Kontaktiraj nas