Termo vrečke za ohranjanje temperature izdelkov

Termo vreče za ohranjanje temperature izdelkov
Termo vrečke za ohranjanje temperature izdelkov

Termo vreča je vrsta toplotno izolirane transportne posode v obliki vrečke, ki jo lahko nosite, običajno iz toplotno izolacijskih materialov in včasih hladilnega gela. Uporablja se za vzdrževanje temperature vsebine, pri čemer hladne predmete ohranja hladne, vroče pa tople.

Izolirane vrečke že vrsto let uporabljajo v industriji, medicinski in farmacevtski industriji, dostavi hrane, vrečah za kosilo itd. Na voljo je več modelov termo vreč.

Trgovske termalne nakupovalne vrečke so prvič uvedle trgovine z živili in druge trgovine v Evropi sredi osemdesetih let. Termo vrečko, s katero lahko pice dostavljajo vroče, je leta 1983 izumila Ingrid Kosar in se zdaj pogosto uporablja. Hladilna škatla je po konceptu zelo podobna, vendar običajno večja in v obliki toge škatle.

Termične farmacevtske vrečke so namenjene prevozu temperaturno občutljivih zdravil in jih ščitijo pred škodljivimi temperaturami, udarci in svetlobo. Mnoga cepiva so občutljive biološke snovi, ki lahko delno ali v celoti izgubijo svojo učinkovitost, če jih zamrznemo, pregrejemo ali izpostavimo močni svetlobi. Takšna cepiva je treba hraniti v določenem temperaturnem območju, običajno od 2 do 8°C, od proizvodnje do uporabe. Po podatkih Svetovne zdravstvene organizacije se vsaj 7% temperaturno občutljivih medicinskih izdelkov v tranzitu močno poslabša.

Termo vrečke so običajno izdelane iz naslednjih materialov:

  • PET;
  • stiropor;
  • tkanina;
  • netkani materiali;
  • polietilen;
  • poliuretan;
  • polipropilen.

Nekaj tehničnih podatkov o naših termo vrečkah:

Material:aluminijska folija+EPE (MSDS, SGS za hrano)
Barva:po želji
Dimenzije:po meri
Debelina:2mm/2.5mm/3mm/4mm/po želji
Dimenzije kartona:42*28*24.5cm
N.W/G.W:12 kg / 13 kg

V primeru interesa po nabavi večje količine termo vrečk nas kontaktirajte.

Kontaktiraj nas