To se zgodi, če naročite preko Alibabe poceni material pri nepreverjenem dobavitelju

To se zgodi, če naročite preko Alibabe poceni material pri nepreverjenem dobavitelju
To se zgodi, če naročite preko Alibabe poceni material pri nepreverjenem dobavitelju

“Saj ni res, pa je”, si je najbrž mislil znanec, ko je prejel kapalke za stekleničke, ki jih je pred par meseci naročil poceni iz Kitajske. Kapalke so bile seveda napačne.

Zgodba je šla nekako takole:

  1. Na Alibabi je znanec našel “proizvajalca” kapalk, ki ga je z neverjetno dobro ponudbo prepričal k nakupu.
  2. Kapalke in stekleničke je plačal avansno in počakal dober mesec, dokler mu ni dobavitelj javil, da so pripravljene na odpremo.
  3. Zaradi prezasedenosti ladij je potrpel še mesec in pol, preden je bil ladijski zabojnik nakrcan in odpremljen proti Evropi. Seveda je prevoz drago preplačal.
  4. Presenečenje je sledilo ob prevzemu pošiljke, saj so se pod prvo plastjo dogovorjenih kapalk skrivale krajše in nepotiskane kapalke, ki na naročene steklenice ne sodijo.

Znanec je želel protestirati pri dobavitelju, vendar ga zaradi praznovanja kitajskega novega leta več tednov ni mogel dobiti.

Znanec se je obrnil na nas za pomoč, in nadomestni material smo mu prek naše mreže evropskih proizvajalcev hitro našli.

Par nasvetov:

  • “ni vse zlato, kar se sveti”. Če je ponudba predobra, potem je z njo najbrž kaj narobe: slabša kakovost, cena EXW tovarna in ne FOB pristanišče, kapalke so razstavljene na material in niso sestavljene…
  • “bolje preprečiti kot zdraviti”. Preverite dobavitelja. zahtevajte vzorce materiala, zahtevajte inšpekcijski pregled kakovosti materiala pred samo odpremo.

Lahko pa angažirate tudi nas in nam prepustite tveganje za izbiro kvalitetnega, poceni in hitrega dobavitelja. Tako kot v Evropi imamo tudi v Aziji razvejano mrežo verodostojnih proizvajalcev embalaže in z veseljem vam bomo pomagali.

Kontaktiraj nas