Transportne poti z Italijo se zaradi koronavirusa zapirajo. Če želite ohraniti nemoteno oskrbo tiskovin, vam lahko pomagamo.

Transportne poti z Italijo se zaradi koronavirusa zapirajo

V Italiji se, kot lahko razberemo iz medijev, razmere zaradi koronavirusa zaostrujejo: mesta postajajo karantene, zapirajo se šole in druge javne ustanove, odpovedujejo se množične prireditve, odpovedujejo se sestanki, turizem upada, v trgovinah zaradi velikega povpraševanja primanjkujejo osnovna živila, zmanjkuje zaščitnih mask in podobno.

Z 61 milijoni prebivalcev je Italija med članicami EU po številu prebivalcev na četrtem mestu. Italija je visoko razvita država ima po obsegu BDP tretje največje gospodarstvo v Evro-območju ter osmo v svetovnem merilu.

Za Slovenijo je italijansko gospodarstvo takoj za Nemčijo in pred Avstrijo drugi največji zunanjetrgovinski partner.

Medtem ko Evropska komisija Italiji za letos napoveduje le skromno 0,3-odstotno gospodarsko rast, analitiki ocenjuje, da utegne zaradi izbruha koronavirusa italijansko gospodarstvo znova pasti v recesijo. Po poročanju Bloomberga Italija nima več manevrskega prostora, da bi okrepila rast s fiskalnimi in drugimi ukrepi. Današnji dan je bil slab tudi za borzo v Milanu, saj je osrednji indeks izgubil več kot pet odstotkov vrednosti.

Številna slovenska podjetja nabavljajo embalažo ravno v Italiji, in sicer zaradi bližine in relativno visoke konkurence med tiskarnami. Zaradi posledic koronavirusa pa se lahko zgodi, da bo dobava tiskovin iz Italije močno okrnjena ali celo onemogočena.

Naslov novice na 24ur.com o situaciji v Italiji pove vse

Čeprav se zdi nekoliko nenavadno, vam lahko pomagamo ohraniti nemoteno oskrbo tiskovin – iz Kitajske. Zakaj nenavadno?

Koronavirus se je namreč prvič pojavil prav na Kitajskem, v preteklih tednih smo bili priča drastičnim, a učinkovitim ukrepom za njegovo zajezitev: mesta so bila v karanteni, delavci so bili na podaljšanem praznovanju kitajskega novega leta, v pičlih 6 dneh je bila v Wuhanu zgrajena bolnišnica za 3.000 ljudi. Ukrepi, ki so obrodili sadove: širjenje koronavirusa se je na Kitajskem ustavilo, gospodarstvo ponovno dela s polno paro.

S Kitajsko poslujemo že od leta 2010, imamo vzpostavljene stabilne poslovne povezave z kvalitetnimi dobavitelji, držimo se rokov in evropske kakovosti tiskovin. Našim strankam zagotavljamo nemoteno oskrbo velikih količin tiskovin: 40-fitni ladijski kontejner tiskovin smo sposobni natisniti in dostaviti v slabih 2 mesecih, precej hitreje, kolikor za dobavo potrebuje tipična italijanska tiskarna v normalnih razmerah.

Če vas zaradi koronavirusa skrbi motenost oskrbe tiskovin iz Italije ali drugih evropskih držav, vas vljudno vabimo, da preizkusite naše storitve in si zagotovite miren spanec ter zadovoljne stranke.