VISOKOREGALNO SKLADIŠČE ZA PALETIZIRANO BLAGO: odlična rešitev za prostorsko stisko

VISOKOREGALNO SKLADIŠČE ZA PALETIZIRANO BLAGO: odlična rešitev za prostorsko stisko
VISOKOREGALNO SKLADIŠČE ZA PALETIZIRANO BLAGO: odlična rešitev za prostorsko stisko

Obiskali smo že veliko podjetij, dobaviteljev in strank, velikih in manjših, nekaj logističnih centrov, pa tudi nekaj popolnoma avtomatiziranih zbirnih centrov. Verjeli ali ne, prav vse pestijo iste težave: pomanjkanje skladiščnega prostora. Najbrž ste tudi vi že videli poleg velikih hal postavljene šotore, namenjene skladiščenju izdelkov, postavljene ravno zaradi pomanjkanja prostora.

Iz naših izkušenj vam lahko potrdimo, da so informatizirana skladišča (WMS sistem) veliko bolje izoriščena in urejena kot neinformatizirana. Paletna mesta so označena, premiki blaga se med lokacijami vršijo s pomočjo ročnih skenerjev, vsi zapisi in premiki so sledljivi, zaloge so urejene, prostor zapolnjen.

Obstajajo skladišča za dnevno distribucijo izdelkov, ki so robotizirana in povezana z internetom. Podjetje upravlja s spletno trgovimo, kupci naročajo izdelke preko spleta, naročila se samodejno procesirajo, robotske roke prineso iz skladišča izdelke in jih spakirajo v kartonske škatle, na katere se samodejno natisnejo nalepke z naslovom prejemnika in številko sledljivosti, katero spletna stran samodejno posreduje stranki v le nekaj minutah po prejetju naročila. Sistem poskrbi tudi za to, da ko pade zaloga izdelkov pod minimalno določeno količino, samodejno kreira naročilo dobaviteljem. Dobro, kajne? Popolnoma avtomatitiran sistem prodaje, priprave paketov in naročanja dobaviteljem. Seveda so z vzpostavitvijo takšnih sistemov povezani visoki investicijski stroški, ki pa se hitro povrnejo na račun manjših stroškov s človeškimo viri.

Skladišča so lahko nizko grajena, lahko pa so tudi visoka. Zaradi dragih zemljišč je v primeru gradnje smotrno investirati v visoko skladišče, saj lahko na ta način vanje uskladiščimo večjo količino izdelkov na paletah. Postavitev regalov je dobro opraviti racunalniško, ravno tako je dobro izbrati viličarja, ki omogoča lahko manipulacijo z izdelki na čim manjšem prostoru.

Viličar v visokoregalnem skladišču za paletizirano blago

Kontaktiraj nas