VOJNA V UKRAJINI: ponovno se spreminjajo nabavno-prodajni blagovni tokovi

VOJNA V UKRAJINI: ponovno se spreminjajo nabavno-prodajni blagovni tokovi
VOJNA V UKRAJINI: ponovno se spreminjajo nabavno-prodajni blagovni tokovi

Komaj se je začela nekoliko umirjati svetovna situacija glede epidemije korona virusa, že je izbruhnila nova: vojna v Ukrajini. Naš namen ni razpravljati o političnih in drugih razlogih, ki so privedli do tako drastičnih dogodkov v naši neposredni bližini, smo pa seveda proti vsakršnemu agresivnemu reševanju težav.

Smo gospodarstveniki, naše delo je tudi spremljanje situacije na svetovnih trgih in soočanje s tveganji, ki lahko vplivajo na poslovanje. Vojna v Ukrajini je ena izmed takšnih situacij, ki nekoliko vpliva na naše poslovanje, ne pa bistveno.

Do sedaj smo med drugim poslovali tudi z Ruskimi, Beloruskimi in Ukrajinskimi podjetji, zdaj to zaradi gospodarskih sankcij in vojnega stanja ni več mogoče. Nabavne poti smo imeli že do sedaj iz varnostnih in ekonomskih razlogov diverzificirane po celem svetu, medtem ko so se nam nekatere prodajne poti zaprle.

Če se spomnite, se je podobno dogajalo pred nekaj leti ob pričetku korona epidemije, ko so se nekatere nabavne verige dobesedno prekinile. Seveda se je svetovno gospodarstvo konsolidiralo, čeprav še ne do stanja, kot je bilo pred letom 2020.

Vemo, da naše včasih bolj, drugič manj zanimive prispevke prebirajo podjetniki in politiki tudi v državah, ki so trenutno v konfliktu. Saj veste, tudi na tržišču vlada boj za stranke in za tržni delež, a težav se ne rešuje z orožjem, obstajajo drugi načini. Dajte jih uporabiti tudi vi, v dobro človeštva, in pomagajte prekiniti agresijo.

Kontaktiraj nas