ZANIMIVA ZGODBA: hotel, ki se nahaja v zimskem letovišču, a ustvari največ nočitev pomladi, poleti in jeseni

ZANIMIVA ZGODBA: hotel, ki se nahaja v zimskem letovišču, a ustvari največ nočitev pomladi, poleti in jeseni
ZANIMIVA ZGODBA: hotel, ki se nahaja v zimskem letovišču, a ustvari največ nočitev pomladi, poleti in jeseni

Vzeli smo si nekaj dni oddiha. Pravzaprav smo se kar pošteno nadihali, saj smo šli za nekaj dni smučati, kondicija pa ni naš adut. Kljub temu je bilo zelo lepo, čeprav snega sicer ni bilo v izobilju.

Po nekem čudnem naključju, ali drugače povedano – zaradi rezervacije v zadnjem trenutku, smo pristali v hotelu, ki bi po vseh pravilih moral biti zapolnjen do zadnjega kotička, saj se nahaja v neposredni bližini smučišč, ima varovano parkirišče, savne in wellness, prijazno osebje in zelo sposobnega kuharja ter slaščičarja.

Hotel je bil na naše veliko presenečenje na pol prazen. Še bolj smo bili presenečeni, da se sploh ne oglašuje na bookingu in drugih učinkovitih spletnih orodjih. Izvedeli smo razloge.

Hotel je v nasprotju s konkurenčnimi hoteli, katere glavni vir prihodkov so nočitve zimske radosti željnih turistov, ubral drugo taktiko: usmeril se je v športnike. Svoje storitve trži pri športnih klubih in zvezah, njim prilagojene so sobe in široki hodniki za lažje nošenje pripomočkov, imajo veliko ogrevano telovadnico ter pokrito igrišče za rokomet, odbojko in podobne športe. Njihova glavna sezona traja od meseca aprila pa vse tja do oktobra, ko so drugi hoteli v bližini zaprti. Wow!

Kaj ima ta prispevek skupnega z embalažo? Veliko. Če vsa konkurenca ponuja izdelke v enaki ali podobni embalaži, se distancirajte in poiščite tržno nišo, ki se nekoliko razlikuje od konkurence, ter jo ponudite strankam. Lahko se usmerite le v določen, tržno zanimiv segment strank, in jim ponudite tisto, kar potrebujejo.

Tudi mi smo majhna kapljica v velikem morju trga, ki ponuja embalažo, pakirne stroje in storitve. Nismo najcenejši, a v nasprotju s konkurenco strankam ponujamo brezplačne in koristne nasvete, ki jim preverjeno prihranijo ogromno denarja. Strankam ponujamo celovito rešitev, od nabave plastenk in pokrovčkov do sestavin, od oblikovanja nalepk do njihove izdelave in lepljenja, usmerjamo se celo v področje distribucije izdelkov za zunanje naročnike. Ni lahko, a to delamo z veseljem, saj vidimo, koliko to strankam pomeni. In pri svojem delu smo zelo uspešni.

Kontaktiraj nas